....................................................

18 Νοε 2016

Τίμησαν αγωνιστικά το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη


Γύρω στις οκτώ με οκτώμισι χιλιάδες διαδηλωτές συνολικά, κυρίως νέοι, συμμετείχαν στην φετινές κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρώσεις, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν από την Πολυτεχνική Σχολή, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σταμάτησαν μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο καίγοντας σημαίες των ΗΠΑ και φωνάζοντας αντι-ιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα και μία εξ αυτών, αυτή των φοιτητικών συλλόγων και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατέληξε ξανά πίσω στο Πανεπιστήμιο.

Πρώτο ξεκίνησε ξεχωριστά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με τρεισήμισι χιλιάδες διαδηλωτές περίπου και λίγο αργότερα η διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντι-εξουσιαστικού χώρου που ήταν και η μαζικότερη. Ανάμεσα σε αυτές μια ομάδα οπαδών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ένα πανό της διοίκησης του ΕΚΘ, έκαναν πως τιμούν το Πολυτεχνείο!

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο Συντριβάνι έκανε η Αντι-εξουσιαστική Κίνηση η οποία στην συνέχεια μπήκε στην δεύτερη πορεία. Κατά μήκος της διαδήλωσης διακρίναμε μπλοκ και πανό της Ανταρσύα, της ΟΚΔΕ, της Λαϊκής Ενότητας, του Δικτύου, του Ξεκινήματος, της ΚΕΕΡΦΑ και του σωματείου της ΒΙΟΜΕ


Τα μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ που κινήθηκαν από κοινού ήταν ιδιαίτερα μαζικά! Με αντιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα αν και ήταν στο τέλος της διαδήλωσης έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Πανό είχε και το ΚΚΕ(μ-λ).


Η κινητοποίηση της αστυνομίας με εντολή της κυβέρνησης ήταν πολύ μεγάλη με πολλές διμοιρίες ΜΑΤ περιμετρικά των δρόμων που διέσχισε η δεύτερη διαδήλωση και ασφαλίτες και ζητάδες να βρίσκονται σε διάφορες γωνιές. Στόχος να τρομοκρατηθεί η νεολαία και ο λαός. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ήταν κυκλωμένα από την αστυνομία για να προφυλαχθούν ....από την λαϊκή υποστήριξη! Στο τέλος της διαδήλωσης στο ύψος της Πολυτεχνικής Σχολής έγιναν μερικές αψιμαχίες ανάμεσα σε αναρχικές ομάδες και την αστυνομία.

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com