Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

15 Νοε 2016

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα και στην Θεσσαλονίκη

Εκαντοντάδες Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων και των συλλογικότητων και με αφετηρία την Καμάρα διαδήλωσαν σήμερα προς το αμερικάνικο προξενείο δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους στην παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Στην διαδήλωση που κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ( Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου) φωνάχτηκαν αντι-πολεμικά και αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα, καταγγέλθηκε η υποτελής στάση της κυβέρνησης και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και διατρανώθηκε η απαίτηση για αποχώρησηση της χώρας απο το ΝΑΤΟ και το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων.
Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο διαδηλωτές έκαψαν την βαμμένη με το αίμα των λαών, σημαία των ιμπεριαλιστών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Λαική Αντίσταση - ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Ανταρσύα, η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα και αναρχικές ομάδες. Στην κεφαλή της πορείας ήταν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Με πανό συμμετείχε και η Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στο κίνημα ενάντια στον πετρελαιαγωγό στην Βόρεια Ντακότα. Ξεχωριστή πορεία με αφετηρία το Πολυτεχνείο προς το αμερικάνικο προξενείο έκανε μια ολιγομελής ομάδα μελών του ΚΚΕ, το οποίο δεν είχε ανακοινώσει μέχρι νωρίς το απόγευμα καμμιά κινητοποίηση στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: