...................

12 Νοε 2016

Πανελλαδικό κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Δελτίο Τύπου

Πανελλαδικό κάλεσμα της
ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί το λαό μας να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που σημαίνει νέα δεινά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την πρόκληση της πραγματοποίησης μιας τέτοιας επίσκεψης μέσα στο τριήμερο του γιορτασμού της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκράτησης του λαού και αστυνομοκρατίας ενόψει της επίσκεψης και της επετείου του Πολυτεχνείου. Κλίμα που εδώ και μέρες καλλιεργείται από διάφορους «πρόθυμους» και το οποίο εκμεταλλεύεται κυβέρνηση με χιλιάδες αστυνομικούς, κλεισίματα δρόμων και πιθανές απαγορεύσεις.Ενόψει της επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και δυνάμεις που τη στηρίζουν πρωτοστάτησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ευρύτερη δυνατή απεύθυνση και την κοινή διοργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων πανελλαδικά την Τρίτη 15/11. Πρωτοβουλίες που απευθύνθηκαν σε πολιτικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήσεις και φορείς με στόχο την κοινή δράση και συμπόρευση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να διαδηλώσει μαζικά την αντίθεσή του. Πρωτοβουλίες που κατέληξαν σε συγκεκριμένα καλέσματα:

Στην Αθήνα η ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2/11 κατέληξε στη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» που καλεί σε συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο.

Στη Θεσσαλονίκη με άλλες πολιτικές οργανώσεις, καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα.

Στα Γιάννενα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Περιφέρεια.

Στη Λάρισα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στην Καρδίτσα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στα Χανιά η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

Στην Ηγουμενίτσα με την πρωτοβουλία «Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλεί στις 6.30 μ.μ στον Πεζόδρομο.

Στο Ηράκλειο η «Πρωτοβουλία μαζικών φορέων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλεί στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις Σέρρες με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες» καλώντας στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Κρονίου.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/11/16, 11:39 π.μ.

    Στη Ξάνθη η Λαϊκή Αντίσταση καλεί την Τρίτη 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, αφισοκολλήσεις και συζητήσεις. Η σύσκεψη που κάλεσε στις 8 Νοέμβρη δεν έφερε αποτέλεσμα. ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συμφώνησαν σε οποιαδήποτε δράση, επικαλούμενες υποκειμενικές αδυναμίες. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 15 Νοέμβρη το απόγευμα, ημέρα που έρχεται ο Ομπάμα, ΚΝΕ και ΠΑΣΠ έβαλαν συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, παρά την αντίθεση των Αγωνιστικών Κινήσεων και των ΕΑΑΚ, που πρότειναν συνέλευση την προηγούμενη ημέρα που με πρόταση κινητοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com