Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

5 Νοε 2016

ΚΚ Ινδίας(Μαοϊκό): Επιτυχία της γενικής απεργίας


Δίχως να συμβούν πολλά βίαια επεισόδια αλλά με κλειστά τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά, δημόσιες υπηρεσίες και έρημους τους κεντρικούς δρόμους σε πολλές επαρχιακές πόλεις και χωριά, ειδικά στην ζώνη των κοινών συνόρων Οντίσα- Αντρα Πραντές, ολοκληρώθηκε η εικοσιτετράωρη γενική απεργία που κήρυξε το ΚΚ Ινδίας ( Μαοϊκό). Τα ρεπορτάζ των ινδικών ΜΜΕ ανέφεραν σποραδικές εκρήξεις ναρκών, μπλόκα σε λεωφορεία σε απομακρυσμένες περιοχές και πλήθος συνθημάτων καταγγελίας που γέμισαν τους δρόμους και τις λαϊκές γειτονιές. Για την αντιμετώπιση της απεργίας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων και εκτεταμένη προσπάθεια εκφοβισμού του πληθυσμού ειδικά στις περιοχές με ισχυρή την επιρροή των μαοϊκών ανταρτών.

Η απεργία στις 3 Νοεμβρίου έγινε για να καταγγελθεί η σφαγή των τριάντα ανταρτών την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαλκανγκίρι στον νότιο τμήμα της πολιτείας της Οντίσα και αφορούσε πέντε γειτονικά κρατίδια στην κεντρική-ανατολική Ινδία. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταγγελίες για το μαζικό έγκλημα σε όλη την χώρα και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης διεθνώς. Σε μια άλλη εξέλιξη σύμφωνα με τα ινδικά ΜΜΕ συγγενείς του αγνοούμενου ηγετικού στελέχους των Μαοϊκών, Ράμα Κρίσνα, για τον οποίο οι υποστηρικτές των ανταρτών υποψιάζονταν πως είχε συλληφθεί από την αστυνομία, διαβεβαίωσαν πως είναι ζωντανός και ασφαλής, καταφέρνοντας να γλυτώσει από την δολοφονική ενέδρα της αστυνομίας.

Στην φωτογραφία έρημος από αυτοκίνητα κεντρικός δρόμος στην Ραγιαγκάντα, μια επαρχιακή πόλη εβδομήντα χιλιάδων κατοίκων στην νότια Οντίσα στις 3 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: