...................

5 Νοε 2016

Ενημέρωση για την σύσκεψη εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα στο Ηράκλειο


Την Παρασκευή 9/11 και ώρα 18:00, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εν όψει της επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Στη πρόσκληση ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από: ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, Αγωνιστικές Κινήσεις, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ. Συζητήθηκε η ανάγκη να εκφραστούν τα αντιιμπεριαλιστικά-αντιπολεμικά αισθήματα του Ηρακλειώτικου λαού, να καταγγελθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές σε μία περίοδο όξυνσης του κυπριακού με σχεδιαζόμενη διχοτόμηση, έντασης των πολεμικών εστιών και του προσφυγικού, επίθεση στα εργατικά λαϊκά νεολαιίστικα δικαιώματα. Καταλήξαμε στην διοργάνωση συλλαλητηρίου τις 15/11 και συνέντευξης τύπου. Οι μαζικοί φορείς ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργ. Κέντρο δέχτηκαν να συζητήσουν το πλαίσιο που προτάθηκε και να αποφασίσουν την συμμετοχή τους. Οι συλλογικότητες που παρευρέθηκαν πρέπει να κινηθούν αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση. Ως ΚΚΕ(μ-λ) θεωρούμε ότι πρέπει να βγει κοινό πλαίσιο-αφίσα που να αποτυπώνει τα εξής προτάγματα:

-Έξω ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού από τον τόπο μας
-Καταδικάζουμε την πολιτική της υπόκλισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές
-Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια και η πολιτική των ΕΕ-κυβέρνησης-ΔΝΤ
-Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
-Κάτω οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών
-ΕΞΩ οι βάσεις του θανάτου από τον τόπο μας
-Καμία αποδοχή του νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο
-Ειρήνη και φιλία μεταξύ των λαών

Θα υπάρξει εκ νέου σύσκεψη την Τρίτη στον Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 18:00 ώστε να καταλήξουμε σε ένα κοινό κάλεσμα-αφίσα όπως επίσης και στον σχεδιασμό της προπαγάνδισης της κίνησης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com