...................

18 Νοε 2016

ΧΑΝΙΑ: για την πορεία του Πολυτεχνείου

Με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή, από την αντίστοιχη για τον ερχομό Ομπάμα, πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φοιτητές, οργανώσεις και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην δημοτική αγορά, τιμώντας την επέτειο αυτή, που είναι φάρος για τις αντιστάσεις και τους αγώνες που απαιτούνται σήμερα.
Κόντρα στο κλίμα της αδράνειας και της υποχώρησης του κινήματος, οι 600 περίπου διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα αντιιμπεριαλιστικά, αλλά και ενάντια στην φασιστικοποίηση και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Φάνηκε τελικά, ότι η κοινή δράση που επιδιώχθηκε με μια σειρά άλλες δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, όπως με την πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, έδωσε πνοή και κινητοποίησε αρκετό κόσμο. Σε αυτό ξεκάθαρα καθοριστική συμβολή είχε η προσπάθεια της οργάνωσής μας σε όλη την προηγούμενη περίοδο.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης και το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν με αρκετά δυναμικά μπλοκ, μοιράζοντας έντυπο υλικό και καλώντας το λαό να αντισταθεί στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του βαθέματος της εξάρτησης και της χρησιμοποίησης του τόπου μας ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών.
Ξεχωριστή συγκέντρωση για άλλη μια φορά πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία 1866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com