...................

18 Νοε 2016

Για την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα

Σίγουρα πιο μαζικές οι σημερινές διαδηλώσεις στην Αθήνα από τις προχθεσινές ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, αλλά κάτι η γενικότερη πολιτική και κινηματική κατάσταση που οδηγεί το κόσμο στην απογοήτευση, κάτι και η υποχώρηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, η σημερινή πορεία δε θα λέγαμε ότι είναι και από τις μεγαλύτερες που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Λίγο ως πολύ οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι διαδήλωσαν γύρω στις 20.000 άνθρωποι τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που μακελεύουν τους λαούς. Συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αντιφασιστικά και αντικατασταλτικά, ενάντια στη κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος λαού και χώρας.
Αρκετά καλό το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας έδωσε το δικό του στίγμα καλώντας το λαό να κινητοποιηθεί, να αντισταθεί στην εντεινόμενη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά του  και τις κατακτήσεις του, ενάντια στο ντόπιο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, ενάντια στους ιμπεριαλιστές που τον οδηγούν, όπως και όλους τους λαούς, ολοένα και περισσότερο σε καταστάσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com