26 Νοε 2016

ΜΜΕ: πολύ χαρά για τον θάνατο του Φιντέλ!

Ένα μικρό σχόλιο μόνο.
Το τι ήταν, τι έγινε και πως κατέληξε ο Φιντέλ είναι μια συζήτηση που αφορά όλους μας, όλους όσους έχουμε τάξει το εαυτό μας, συλλογικά και ατομικά, στην υπόθεση της επανάστασης, της οριστικής ανατροπής του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος. Όλοι όσοι αγωνίζονται για την επανάσταση και το σοσιαλισμό δεν μπορεί να παρά να στέκονται με περίσκεψη μπροστά στο θάνατο αυτού του ηγέτη. Να μας πονά, να μας στεναχωρεί όχι μόνο ο Φιντέλ σα πρόσωπο και σαν ηγέτης αλλά και σαν αυτό που συμβόλιζε στο σύνολο της πορείας του. Από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ο Φιντέλ υπήρξε σύμβολο. Σύμβολο μιας επανάστασης, ενός ένοπλου λαού, σύμβολο της δύναμης που διαθέτουν οι λαοί όταν τη συνειδητοποιήσουν. Σύμβολο μιας περιόδου που τρόμαξε τους αστούς όλου το κόσμου.
Ακόμη και τα τελευταία χρόνια που οι συνέπειες των επιλογών, που και ο ίδιος στήριξε, δημιουργούν βάσιμες ανησυχίες για το παρών και το μέλλον -όπως το εννούμε εμείς- της Κούβας δεν έπαψε να αποτελεί αγκάθι στο μάτι των ιμπεριαλιστών απανταχού της γης. Εδώ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την ήττα τους στο Βιετνάμ, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους, θα χώνευαν την ήττα τους στα ...150 χιλιόμετρα; Και μάλιστα στο ξεκίνημα μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα;
Δεν είναι καθόλου παράξενο και καθόλου τυχαίο που τα ΜΜΕ εγχώρια και διεθνή πανηγυρίζουν για τον θάνατό του δια μέσω ...Μαϊάμι. Εκεί που με βάση τα ίδια, άπειρες κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ καραδοκούν αυτοί, οι κατά τα δικά τους λόγια μαφιόζοι, που ονειρεύονται την επιστροφή για να μετατρέψουν τη Κούβα ξανά σε αυτό που ήταν πριν την επανάσταση. Ένα τεράστιο μπουρδέλο! Και να αποδείξουν συνάμα ότι οι επαναστάσεις είναι ένα θερινό όνειρο και τίποτα παραπάνω.
Προσπαθούν να κρύψουν τη χαρά τους αλλά δε μπορούν, δυσκολεύονται ιδιαίτερα! Αγαπητός μεν ηγέτης στη Κούβα που όμως κυβέρνησε με αυταρχισμό , κατήργησε τη δημοκρατία και επέβαλε τη δικτατορία, δεν είχε δημοκρατία σα τη δικά μας κλπ., κ.λπ.. Τα γνωστά αντικομμουνιστικά!
Ο τρόπος που μεταδίδουν την είδηση τα ιμπεριαλιστικά και ντόπια αστικά μέσα προπαγάνδας δείχνει τι είναι αυτό που φοβούνται. Τους λαούς με τα όπλα στο χέρι, τους λαούς που όταν συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους δεν μπορεί να τους σταματήσει καμιά πολεμική μηχανή όσο ισχυρή κι αν είναι! Κάνουν τα αδύνατα δυνατά να συκοφαντήσουν τις επαναστάσεις γιατί να τις σβήσουν από τη μνήμη των λαών δεν μπορούν. Ότι κι αν κάνουν όμως τώρα οι λαοί και οι επαναστάτες ξέρουν αυτό δεν ήξεραν πριν το 1917. Ότι η επανάσταση είναι εφικτή, ότι μπορούν! Αρκεί να το ξαναπιστέψουν. Στο χέρι μας είναι παρά την ήττα που υποστήκαμε. Ξέρουμε όμως και το γιατί την υποστήκαμε και η νίκη θα έρθει στο τέλος, ακόμη δε τελείωσε τίποτα!Δεν υπάρχουν σχόλια: