14 Νοε 2016

Ομπάμα: «Με τον Τραμπ είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο!»


"Όλοι απογοητεύονται όταν η πλευρά τους χάνει τις εκλογές, αλλά την επόμενη μέρα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι μία ομάδα. Είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. Δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί… Είμαστε πρώτα Αμερικανοί, πρώτα πατριώτες".

Με αυτά τα απλά λόγια ο Ομπάμα φρόντισε να υπενθυμίσει την αλήθεια: ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, παρά τις εσωτερικές του κόντρες, είναι ο νο1 εχθρός των λαών, και είναι στο σύνολο του σταθερά προσηλωμένος στις «αξίες» του πολέμου, του φασισμού και της εξαθλίωσης. Και αν τα γεράκια εμφανίζονται πρόσκαιρα να τάχα μαλώνουν μεταξύ τους, όταν η κωμωδία των εκλογών λάβει τέλος, έχουν έτοιμα τα νύχια τους για να ξεσκίσουν τον πλανήτη.


Απάντησε ο Ομπάμα σε όλους αυτούς που βάλθηκαν να αποπροσανατολίσουν τις μάζες, να τις απομακρύνουν από το δρόμο, γιατί δήθεν τώρα «βρήκε ο Τραμπ και χάθηκε το νόημα της διαδήλωσης»  - λες και αν έβγαινε η Χίραλυ όλοι αυτοί θα ήτανε στην πρώτη γραμμή! Λες και τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην χώρα δεν έχουν συνέχεια, μέλλον αλλά και αιματοβαμμένο παρελθόν!
Απάντησε όμως και στους αυτόκλητους υποστηρικτές του, τους ψευτόαριστερούς του συστήματος και τους «προοδευτικούς» του γλυκού νερού, οι οποίοι θίχτηκαν από τις διαδηλώσεις. Εκείνους που πίστεψαν στην «αλλαγή» του Ομπάμα αλλά και την Κλίντον, είχανε προσδοκίες για την ειρήνη,  για το χρέος, για τις μειονότητες. Και τώρα «ανατρίχιασαν» και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την εκλογή Τραμπ και την «ανησυχία» για το που οδεύει ο πλανήτης. Για την Συρία, την Ουκρανία, για τους δολοφονημένους μαύρους από την αστυνομία, για τα μέτρα του ΔΝΤ ξέχασαν όλα αυτά τα χρόνια να εκφράσουν κάποιον αποτροπιασμό ή κάποια ανησυχία.

Να ξεπεράσουμε τις φωνές  του αποπροσανατολισμού και της αμερικανοδουλείας. Τρίτη και Πέμπτη, διαδηλώνουμε με τις κόκκινες σημαίες ψηλά ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον εκφραστή του!


Δεν υπάρχουν σχόλια: