...................

30 Νοε 2016

Καμιά δίωξη σε μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης


Από την Δευτέρα 28/11 η δικαστική αρχή της Ξάνθης ξεκίνησε να τηλεφωνεί σε φοιτητές μέλη του ΣΦΞ που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία, ζητώντας να δώσουν προσωπικά στοιχεία χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο. Μέσα σε αυτά τα άτομα βρίσκονται δυο (για την ώρα) μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων όπου είχαν ενεργή συμμετοχή στην προετοιμασία και διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις μόνο τυχαίες δεν είναι αλλά συνδέονται με τις μηνύσεις που είχαν γίνει πέρσι σε 3 μέλη του συλλόγου για την συνδικαλιστική τους δράση. Οι μηνύσεις αυτές είχαν γίνει μετά από υπόδειξη του καθηγητή Παύλου (κάτι το οποίο έμμεσα παραδέχθηκε ο ίδιος) ο οποίος προσπαθούσε να τρομοκρατήσει τους φοιτητές που σήκωσαν κεφάλι ενάντια στην πολιτική της εντατικοποίησης και της φασιστικοποίησης που προωθούσε.
Φαίνεται έτσι ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος διώξεων ενάντια σε φοιτητές οι οποίοι το μόνο τους «αδίκημα» ήταν η συνδικαλιστική τους δράση. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το πόσο ενόχλησε τον Παύλο αλλά και τον κάθε Παύλο το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα φοιτητών επέλεξε τον δρόμο του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που εφάρμοζε και όχι τον δρόμο της υποταγής και της συνδιαλλαγής. Έτσι χρησιμοποιεί τις μηνύσεις για να στείλει μήνυμα ως εκπρόσωπος του συστήματος μέσα στα πανεπιστήμια ότι όποιος αντιστέκεται θα τιμωρείται. Θέλοντας έτσι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου στους φοιτητές. Ο συγκεκριμένος καθηγητής μάλιστα, φαίνεται να έχει και σχέσεις με την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η οποία έκανε και ερώτηση στη Βουλή για τα γεγονότα στους ΗΜΜΥ.
Αυτές οι κινήσεις δεν είναι καθόλου ξεκομμένες από την συνολικότερη πολιτική του συστήματος. Το σύστημα στα πλαίσια της επίθεσης του ενάντια σε λαό και νεολαία χρησιμοποιεί την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής για να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό κλίμα και να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που δεν υποτάσσεται σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δίκες που γίνονται στο Μόναχο όπου δικάζονται οι Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ με μόνη κατηγορία ότι είναι κομμουνιστές.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μας τρομοκρατούν καθηγητές και πρυτάνεις αλλά ότι πρέπει να διαλέξουμε να δώσουμε πολιτική απάντηση ενάντια σε αυτές τις διώξεις. Πρέπει οι φοιτητές μέσω των συλλογικών τους οργάνων -και όχι μόνο-, να καταγγείλουν τις διώξεις και την φασιστικοποίηση και να δώσουν μαζικές και μαχητικές απαντήσεις μέσω του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com