23 Νοε 2016

Ανταπόκριση από τη συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης – ΑΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20 Νοέμβρη. Η παρουσία δεκάδων συναγωνιστών και η συμμετοχή τους στη συζήτηση έβαλαν θετικό πρόσημο στην προσπάθεια συγκρότησης της Λαϊκής Αντίστασης στις ανατολικές συνοικίες, ενώ γόνιμοι ήταν και οι προβληματισμοί για το πώς θα ξεδιπλώσουμε τη δράση μας παραπέρα στις περιοχές αυτές.
Εισηγητικά έγινε ένας απολογισμός της δράσης της Λαϊκής Αντίστασης Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της, ως ΠΑΑΣ αρχικά και ως Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ στη συνέχεια, με κοινά αποδεκτό ως απολογιστικό στοιχείο την πλούσια δράση και συμμετοχή της σε πλήθος εκδηλώσεων, διαδηλώσεων, αλλά και τη δημιουργία κινηματικών γεγονότων όπου είχε τη δυνατότητα. Ακολούθησε μια σύντομη τοποθέτηση σχετικά με την επικαιρότητα, που επικεντρώθηκε κυρίως στις διεθνείς εξελίξεις και εμπλουτίστηκε με τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και το τι σηματοδοτεί για τους λαούς, τη συνέχεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για την ικανοποίηση των επιδιώξεών τους μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης του συστήματος, την αναβάθμιση της σύγκρουσης του αμερικάνικου και ρώσικου ιμπεριαλισμού σε στρατιωτικό επίπεδο, την αβεβαιότητα και την κρισιμότητα που εμπεριέχουν όλα αυτά για τους λαούς συνολικά, καθώς και για τον ελληνικό, με τις δυσμενείς εξελίξεις τόσο με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όσο και με το προσφυγικό.
Από τις τοποθετήσεις επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα να γειωθούν τα ζητήματα στο επίπεδο της γειτονιάς, να μην αφορά το περιεχόμενο των συνελεύσεων – με κοινή αποδοχή την ανάγκη να είναι συχνές και τακτικές- μόνο θέματα γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα που να καταλήγουν σε αποφάσεις για κινηματικές δράσεις. Στη λογική αυτή η προγραμματίστηκαν παρεμβάσεις ενόψει της απεργίας της 24ης Νοέμβρη, καθώς και η προετοιμασία της επόμενης απεργίας της 8ης Δεκέμβρη.

Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com