14 Νοε 2016

Υπερσελήνη!

Το φεγγάρι στον ουρανό του Καζακστάν!

Μόλις 356.509 χιλιόμετρα θα απέχει η Σελήνη απο την Γη σήμερα το βράδυ. Οπως λένε οι επιστήμονες πρόκειται για μια σπάνια σύμπτωση, αφού είχε να συμβεί από το 1948!
Η πανσέληνος θα έχει εντυπωσιακό μέγεθος και φως, 14% μεγαλύτερη διάμετρο και θα είναι 30% λαμπερότερη από μία συνηθισμένη πανσέληνο.
Η επόμενη εξίσου εντυπωσιακή «υπερσελήνη» θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2034, όταν η απόσταση Σελήνης-Γης θα είναι ακόμη μικρότερη απ’ ό,τι σήμερα. Μόλις 356.446 χιλιόμετρα.
Το 2052 θα συμβεί η επόμενη πανσέληνος όπου τα δύο σώματα θα βρεθούν ξανά πολύ κοντά - και μάλιστα σε ακόμη μικρότερη απόσταση, μόλις 356.371 χιλιομέτρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com