....................................................

17 Νοε 2016

Πετυχημένη η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ στην Αθήνα για τις εξελίξεις μετά τις αμερικανικές εκλογές


Μια σημαντική και επιτυχημένη πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, η πρώτη που πραγματοποιείται στη χώρα μας για το ζήτημα αυτό, οργανώθηκε την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στο Πολυτεχνείο, από τη Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική ΣυνεργασίΑ. Θέμα της: «Εξελίξεις μετά τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή Τράμπ».

Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον δεκάδες κόσμου που γέμισαν την αίθουσα, τις εισηγήσεις έκαναν οι σ. Ανδρέας Βογιατζόγλου και Ταξιάρχης Χρήστου, αναφερόμενοι στα βασικά ζητήματα που προκύπτουν από τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία.

Ο σ. Ανδρέας Βογιατζόγλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εσωτερικές διεργασίες που συντελούνται στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, στα αδιέξοδα και τη σχετική υποχώρηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, κάτι που τον οδηγεί σε ανασύνταξη και επιθετικότητα, στην αντιδραστική στροφή στο εσωτερικό των ανεπτυγμένων χωρών, στη Ρωσία ως βασικό ανταγωνιστή και όχι ως συγκυρίαρχο, και στην ευθυγράμμιση με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Ο σ. Ταξιάρχης Χρήστου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τι σημαίνει το σύνθημα για «αντισυστημική εξέλιξη» με την εκλογή Τραμπ, στην ανάπτυξη ενός αντιδραστικού ρεύματος σε Αμερική και Ευρώπη, ότι το σύνθημα του Τραμπ για «Μεγάλη Αμερική» δεν σημαίνει αναδίπλωση και περιχαράκωση αλλά ένταση της επιθετικότητας και των ανταγωνισμών ιδιαίτερα με Ρωσία, ΕΕ και Κίνα, στην αποτυχία των αρχικών σχεδιασμών στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Συρία, και, τέλος, στην υποτελή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στις ΗΠΑ τις οποίες παρουσιάζουν ως σύμμαχο και σωτήρα, ιδίως στο θέμα του χρέους.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν ενδιαφέρουσες πλευρές του ζητήματος (πλευρές ερμηνείας του αποτελέσματος με βάση την εσωτερική κατάσταση στις ΗΠΑ, επίδραση εκλογής Τραμπ στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και οι δικές τους ανησυχίες γι’ αυτό, η βαρύτητα ή όχι του ρόλου των προσώπων που εκλέγονται εκπρόσωποι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού) και ιδιαίτερα διαπιστώθηκε πως το θέμα αυτό απασχολεί τον κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις, και είναι καθήκον μας να αναδείξουμε την ουσία του ενάντια σε μία φιλολογία που παρακάμπτει τα πραγματικά ζητήματα που προκύπτουν.

Τέλος, κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη για σταθερό μέτωπο:

- ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με όποιο πρόσωπο κι αν παρουσιάζεται
- ενάντια στο αντιδραστικό ρεύμα που αναπτύσσεται
- ενάντια στην πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com