...................

13 Νοε 2016

Τουρκία: οι σφραγίσεις σωματείων και συλλόγων δεν θα περάσει

Συνελλήφθησαν 47 δικηγόροι από το Νομικό Γραφείο του λαού στην Άγκυρα. Οι δικηγόροι αντιστάθηκαν σθεναρά μη ανοίγοντας την πόρτα των γραφείων στους αστυνομικούς της ειδικής δύναμης, που παραβίασαν την πόρτα μετά από έξι ώρες προσπαθειών και εισέβαλαν στα γραφεία. Το ιστορικό των δικηγόρων του Νομικού Γραφείου είναι γεμάτο με αγώνες.
Μεταξύ των συλλόγων που έχει κλείσει παρανόμως το ΑΚΡ είναι:

Τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Προοδευτικών Νομικών (ÇHD)
Το Σύλλογο Προδευτικών Νομικών Άγκυρας(ÇHD)
Το Νομικό Γραφείο του Λαού στην Άγκυρα (HHB)
Το Σχολείο Δικαιοσύνης του Νομικού Γραφείου του Λαού
Το Σύλλογο των γονιών των Πολιτικών Κρατουμένων στην Πόλη (TAYAD)
Το Σύλλογο Νομικών για την ελευθερία
Συλλόγους στις γειτονιές διάφορων πόλεων της Τουρκίας , ανάμεσα σ' αυτούς το Σύλλογο συμπαράστασης των εργατών ορυχείων στη SOMA (εκεί όπου πρόπερσι 300 εργάτες έχασαν τη ζωή τους).
Το Λαϊκό Μέτωπο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:
Δεν αναγνωρίζουμε ούτε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, ούτε τις σφραγίσεις των συλλόγων. Ο αγώνας μας δεν γίνεται με την άδεια της εξουσίας.
Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί πορεία κατά των επιθέσεων αυτών μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Προοδευτικών Νομικών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

http://oagonas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com