11 Νοε 2016

Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες - Διακήρυξη

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες δημιουργήθηκε τέλη καλοκαιριού. Με πλούσια δράση τόσο σε επισκέψεις στο καμπ των προσφύγων όσο και με κινητοποίηση των Σερραίων για προσφορά βοήθειας σε ρούχα και τρόφιμα, πάντα αναδεικνύοντας τους πολιτικούς λόγους της δημιουργίας του προσφυγικού προβλήματος. Επίσης έχει δημιουργηθεί και blog (http://solidarityserres.blogspot.gr/) όπου υπάρχουν πλούσιες πληροφορίες και δράσης της επιτροπής. Στην επιτροπή συμμετέχει και το ΚΚΕ(μ-λ).

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νοέμβρης ‘16

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες συστάθηκε από εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές, πολίτες της πόλης μας με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, που αισθάνονταν όμως επιτακτική την ανάγκη να υπηρετήσουν την πανανθρώπινη λαϊκή αξία της προσφοράς βοήθειας και αλληλεγγύης στον κυνηγημένο, τον ξεριζωμένο, τον αδύναμο, τον πρόσφυγα. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι προέκταση των καθημερινών αγώνων που δίνουμε είτε οργανωμένα μέσα από συλλογικότητες, είτε μεμονωμένα, για το δικαίωμα στη δουλειά, την δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, για την κοινωνία της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.
Μετά από έξι χρόνια πολιτικής μνημονίων, εφαρμογής βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας που έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση την κοινωνία, το παζλ της κοινωνικής καταστροφής συμπληρώνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας σε στρατόπεδα απομόνωσης, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να γλυτώσουν από το σφαγείο του πολέμου και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.
Οι εικόνες, τόσο των ανελέητων σφαγών του άμαχου πληθυσμού στις εμπόλεμες περιοχές και των άψυχων σωμάτων των μικρών παιδιών που ξεβράζουν τα κύματα της Μεσογείου, όσο και των «τυχερών» που γλύτωσαν, για να αντιμετωπίσουν όμως τα κλειστά σύνορα και το ρατσισμό των ευρωπαϊκών κρατών, αποτελούν την αποτύπωση της βάρβαρης πραγματικότητας του αδηφάγου ιμπεριαλισμού, που εξαπολύει πολέμους δημιουργώντας νέες ή αναζωπυρώνοντας παλιές εστίες βίας και αίματος. Και όλα αυτά στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Είναι η πραγματικότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που για δεκαετίες αιματοκυλούν τους λαούς, για να επιβάλουν την επικυριαρχία τους παντού, για να ελέγξουν πλήρως τα ενεργειακά αποθέματα από το Αφγανιστάν μέχρι τη Μεσόγειο. Να θυμίσουμε: Ιράκ (1991), Αφγανιστάν (2001), Ιράκ (2003), Λιβύη (2011), Παλαιστίνη, Συρία. Οι πρόσφυγες επομένως δεν αποφάσισαν ένα ηλιόλουστο πρωινό να μπουν στα σαπιοκάραβα αναζητώντας ένα καλύτερο κόσμο, αλλά είναι θύματα του ιμπεριαλισμού που εκφράζεται με πολέμους και σφαγές. Είναι τα θύματα των ανταγωνισμών των μονοπωλίων, των πολυεθνικών του πετρελαίου στη Μέση Ανατολή για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Είναι τα θύματα της σφαγής που λαμβάνει χώρα στην Συρία για το μοίρασμα της λείας των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, για τον έλεγχο όλων των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής, των γεωστρατηγικών σημείων και των αγορών.

Όλα αυτά με φόντο την καπιταλιστική κρίση, που όσο το κεφάλαιο αναζητά απεγνωσμένα νέες αγορές για να του αποφέρουν κερδοφορία και να ξεπεράσει την κρίση του, τόσο θα οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσία, και του «ευρωπαϊκού τόξου» του ΝΑΤΟ, Γαλλία και Βρετανία.
Στην πολεμική σκακιέρα, έρχονται να προστεθούν και οι συμμαχίες με τις τοπικές δυνάμεις (Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ) στην ανάγκη τους να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στην περιοχή και να διεκδικήσουν μερίδιο από το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής.
Αρωγός στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων αποτελεί φυσικά και η χώρα μας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπηρετεί πιστά τον ιστορικό της πάτρωνα, παραχωρώντας «γη και ύδωρ» στον 6ο αμερικάνικο στόλο, να «αλωνίζει» στο Αιγαίο και «αναβαθμίζοντας» τον γεωστρατηγικό ρόλο των βάσεων του κόλπου της Σούδας, προσφέρει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρόσβαση δίπλα στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής, που είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Δύσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνένοχος στα εγκλήματα πολέμου και στις σφαγές του λαού της Συρίας.
Για τα κέρδη των αμερικανικών, των ευρωπαϊκών, των ρωσικών και των σαουδαραβικών μονοπωλιακών ομίλων μαίνεται ένας βάρβαρος πόλεμος με τους πρόσφυγες να αποτελούν τραγικά θύματά του, θυσία στο βωμό των συμφερόντων τους και του κέρδους. Τα μνημόνια, η σκληρή λιτότητα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι πτυχές της ίδιας πολιτικής του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του, σε βάρος των εργαζόμενων και των λαών.
Είναι καθήκον μας ο αγώνας για κοινό αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό λαϊκό κίνημα που θα αφυπνίσει και θα ενώσει τους λαούς του κόσμου, πέρα από την θρησκεία τους, πέρα από την καταγωγή τους, πέρα από το χρώμα του δέρματός τους, πέρα από τα σύνορά τους, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην ανεξαρτησία στην ακηδεμόνευτη λαϊκή κυριαρχία ενάντια σε κάθε ξένη παρέμβαση, εποπτεία, επέμβαση και καταπίεση.

Με τους λαούς αφέντες στο τόπο τους, ενάντια στην κτηνωδία των πολέμων που γεννά η αδιέξοδη πολιτική του ιμπεριαλισμού – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αυτοί που σπέρνουν πολέμους θα θερίσουν την οργή των λαών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com