...................

11 Νοε 2016

ΚΚΕ(μ-λ): Η τρομοκρατία δε θα σταματήσει τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά αισθήματα του λαού!

To ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας και τρομολαγνείας που έχουν επιβάλει τα κέντρα εξουσίας του συστήματος ενόψει της επίσκεψης στη χώρα του εκπρόσωπου των φονιάδων αμερικάνων ιμπεριαλιστών απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα.

Η κυβέρνηση και όλα τα αστικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης παίζουν το γνωστό έργο, το οποίο επαναλαμβάνεται όταν πρέπει να τρομοκρατηθεί ο εχθρός λαός και να μη δώσει στους δρόμους το αγωνιστικό παρόν: Χιλιάδες αστυνομικοί εκατοντάδες αμερικάνοι πράκτορες, «φόβος» για υποτιθέμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και χρησιμοποίηση γελοίων προειδοποιήσεων κάποιων τάχα «κινηματικών» περί της «θερμής υποδοχής» του Ομπάμα. Ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται μια έντεχνη εκστρατεία υποβάθμισης του γεγονότος, επειδή νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εκλέχτηκε ο Τραμπ.

Οι διαδηλώσεις, όμως, ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα είναι στην πραγματικότητα διαδηλώσεις ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα εγκλήματά του σε όλον τον κόσμο. Σε έναν ιμπεριαλισμό που πρωτοστατεί στο ξαναμοίρασμα της γης, στις ερημώσεις χωρών αλλά και ολόκληρων περιοχών, στη σφαγή λαών. Σε έναν ιμπεριαλισμό που έχει χρεωθεί αμέτρητα εγκλήματα  και απέναντι στο δικό μας λαό και την πάλη του.

Αυτή η δολοφονική πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχιστεί γιατί είναι τμήμα του DNA του ιμπεριαλισμού. Οι αναφορές σε διεθνή αλλά και ελληνικά ΜΜΕ περί μιας άλλης πολιτικής που θα ασκηθεί από τον Τραμπ, η οποία αν και αντιδραστική θα επικεντρωθεί τάχα στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι παντελώς ανόητες και στερούνται βάσης. Σε αυτό που αναμετρώνται οι διακυβερνήσεις μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών και, ακόμα περισσότερο  των ΗΠΑ, δεν είναι ασφαλώς το… αν θα μπουν δέντρα στις πλατείες των αμερικάνικων πόλεων αλλά πόσο θα προωθηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι επιδιώξεις της υπερδύναμης. Επιδιώξεις βάρβαρες και ματοβαμμένες. Με άλλα λόγια κρίνονται από τα "έξω" και όχι από τα "μέσα".

Παρά το κλίμα τρόμου και κρατικής καταστολής, παρά και την υποχώρηση των αντιιμπεριαλιστικών αντανακλαστικών του λαού μας (ελέω και της κοσμοπολίτικης, ρεφορμιστικής αριστεράς) είμαστε βέβαιοι ότι σημαντικά τμήματα του λαού σε όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η τρομοκρατία δε θα σταματήσει τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά αισθήματα του λαού!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com