...................

19 Νοε 2016

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΑΤΡΑ: ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Με την τριήμερη κατάληψη του «ιστορικού χώρου» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Από την πρώτη ημέρα οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. παρέμβαιναν στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί μπροστά από το «Παράρτημα».

Στις 15/11, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πόλη με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα. Εκατοντάδες λαού και νεολαίας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παράρτημα διαδήλωσαν στην πόλη μετά το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα».Στις 17/11 ξεκινά η μεγάλη πορεία με αφετηρία το «Παράρτημα» η οποία πέρασε μπροστά από το αγγλικό προξενείο και το μνημείο Τεμπονέρα συσπειρώνοντας πάνω από 1500 διαδηλωτές. Με κεφαλή το πανό των φοιτητικών συλλόγων στην πορεία συμμετείχαν και τα μπλοκ σωματείων και πολιτικών οργανώσεων (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, ΛΑ-ΑΑΣ, ΕΕΚ, ΑΚ) αφήνοντας τελευταίο και απομακρυσμένο το πανό του ΕΑΜ όπου μπόρεσε να βρει καταφύγιο ο ΣΥΡΙΖΑ.Μέσα από το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ ακούστηκαν συνθήματα καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής, του ιμπεριαλισμού και της καταστολής που δεν έλειψε και φέτος από τους δρόμους τις Πάτρας. Μετά την πορεία και με αφορμή τα επεισόδια έξω από το ΑΤ στην οδό Ερμού τα ΜΑΤ κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης φτάνοντας μέχρι την πλατεία Όλγας μαζεύοντας κόσμο ακόμα και από τις καφετέριες με αποτέλεσμα να έχουμε 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μέσα στους συλληφθέντες ήταν και μέλη τις ΛΑΕ.

Την επόμενη ήμερα στις 11 το πρωί έγινε συγκέντρωση μπροστά από τα δικαστήρια για τους συλληφθέντες και την χθεσινοβραδινή καταστολή. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 21 του Μάρτη.


Created with flickr slideshow.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/11/16, 2:12 μ.μ.

    Το ΕΑΜ είναι η οργάνωση που συμμετείχε ο Τεμπονέρας; Σε αυτήν αναφέρεται το άρθρο; Ή μήπως είναι το ΕΠΑΜ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι το ΕΠΑΜ, το Εργατικο Αντιιμπεριαλιστικο Μετωπο (σλσ το ΕΑΜ του Τεμπονερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com