...................

3 Νοε 2016

Αθήνα: Σύσκεψη για διοργάνωση διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 2/11 στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» η σύσκεψη που είχε καλεστεί με πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (https://la-aas.blogspot.gr/2016/10/blog-post_6.html) για τη διοργάνωση διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν το ΝΑΡ, η ΟΡΜΑ και το περιοδικό «Ο ΑΓΩΝΑΣ στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», με εκπροσώπους τους που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, εκτός απ΄ τις δυνάμεις της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ. Από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η επίσκεψη του Ομπάμα - του εκπροσώπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού - στη χώρα μας  αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας και μάλιστα διπλή καθώς θα πραγματοποιηθεί μέσα στον τριήμερο εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Υπογραμμίστηκε ότι στόχος της επίσκεψης είναι η προώθηση των συμφερόντων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σε μια περίοδο που παροξύνεται ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ρωσιας στην ευρύτερη περιοχή, απ’ την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η ανάγκη να εκφραστεί με μαζικό τρόπο απ’ τη μεριά του λαϊκού-εργατικού κινήματος η αντίθεση στα πολεμικά και αιματοβαμμένα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού αλλά και ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμφανίζει τους δυνάστες και φονιάδες των λαών ως «σωτήρες». Υπογραμμίστηκε, ότι παρά τις διαφορετικές αφετηρίες, αναλύσεις και ιεραρχήσεις, υπάρχει η ανάγκη για συμπόρευση πολιτικών οργανώσεων, δυνάμεων και συλλογικοτήτων με αναφορά στην Αριστερά και στο κίνημα ώστε η αντίθεση αυτή του λαού και των εργαζομένων να εκφραστεί με το πιο πλατύ και μαζικό τρόπο. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση διαδήλωσης την Τρίτη 15/11 προς την αμερικάνικη πρεσβεία, και η έκδοση δελτίου τύπου-καλέσματος, ενώ σ΄ ένα άμεσο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν και ζητήματα που έμειναν ανοιχτά (τόπος καλέσματος κοκ).

Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός, ότι ενώ το κάλεσμα για τη σημερινή σύσκεψη είναι ανακοινωμένο εδώ και αρκετές μέρες, ο εκπρόσωπος του ΝΑΡ μας ανακοίνωσε ότι σύσκεψη για το θέμα της επίσκεψης Ομπάμα πραγματοποιήθηκε και… την προηγούμενη ημέρα (1/11) στη Λέσχη των Αναιρέσεων, με συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, για την οποία ούτε πρόσκληση μας έγινε ποτέ, ούτε κάποιο δημόσιο κάλεσμα έπεσε στην αντίληψη μας.

Θα πρέπει το επόμενο διάστημα η συμπόρευση για τη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα να διευρυνθεί κι από άλλες δυνάμεις, να προπαγανδιστεί μαζικά στους χώρους δουλειάς, σπουδών και γειτονιάς, ώστε το τριήμερο του Πολυτεχνείου να αποτελέσει για το λαϊκό-εργατικό κίνημα ένα βήμα μαζικής καταγγελίας και καταδίκης του ιμπεριαλισμού και των εγκλημάτων του, της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των φασιστικών και εθνικιστικών κηρυγμάτων, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της ασυμβίβαστης πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/11/16, 12:49 μ.μ.

    2 Νοεμβρη ήταν χθες Τετάρτη κι όχι Δευτέρα. Αλλάξτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com