...................

15 Νοε 2016

Γιατί λούφαξε φέτος η χουντική προπαγάνδα για το Πολυτεχνείο;

Δεν είχαμε φέτος την συνήθη τα τελευταία χρόνια, χουντική προπαγάνδα για το Πολυτεχνείο. Δεν βγήκανε φέτος ανοιχτά, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, τα διάφορα φασιστικά αποβράσματα να μας πούνε ότι το Πολυτεχνείο «το σκάρωσαν οι Αμερικάνοι», ότι «δεν υπήρξαν νεκροί» και ότι μας κυβέρνησε η «γενιά του Πολυτεχνείου». Ούτε ένιωσε την ανάγκη να αναπαράξει την προπαγάνδα τους ο Μπογδάνος από το… έγκυρο κανάλι του ΣΚΑΙ. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;Η απάντηση βρίσκεται στην ζωντάνια της επετείου του Πολυτεχνείου και στο επίκαιρο περιεχόμενο της, που της επιτρέπει να συνδέεται με την πάλη του λαού. Όπως και σε όλες τις επετείους της εξέγερσης, και ειδικά σε εκείνες τις αιματοβαμμένες του 1980 και 1985, είναι η νεολαία εκείνη που παίρνει την ημέρα στα χέρια της και προφυλάσσει διαδηλώνοντας το πραγματικό της νόημα. Είναι το αντιιμπεριαλιστικό, αντιαμερικάνικο περιεχόμενο της εξέγερσης που παρέμεινε αδικαίωτο και λειτουργούσε ως καθοδηγητής της νεολαίας προς τα μπρος. Ήτανε η αύρα της εξέγερσης που τόλμησε να κοιτάξει έξω από το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, που ενέπνευσε γενιές και γενιές νέων ανθρώπων οι οποίοι σε πείσμα του «τέλους της ιστορίας» αναζητούν έναν κόσμο πέρα από τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό. Ήτανε η ίδια η αποκρουστική φύση των επικριτών της που την έκανε να λάμπει. Κομμάτι δύσκολο να μιλήσουν φέτος τα φασιστοειδή για τους Αμερικάνους, όταν είναι νωπά τα σχόλια πανηγυρισμών τους για την εκλογή Τραμπ. Είναι οι ίδιοι οι εχθροί του Πολυτεχνείου που το ανατροφοδοτούν.Γι’ αυτό τον λόγο, ειδικά η νεολαία που ποτέ δεν έδειξε διάθεση να αφομοιωθεί και να προσαρμοστεί στα μέτρα τους, πάντα αντιλαμβάνονταν τα μηνύματα της ημέρας και τα έκανε οδηγό για δράση στα προβλήματα της συγκεκριμένης περιόδου. Γι’ αυτό η επέτειος του Πολυτεχνείου έμεινε καρφί στο μάτι των απολογητών της εξάρτησης και του ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό κάθε χρόνο προσπαθούν να την αφομοιώσουν, να την κλείσουν σε ανώδυνες γιορτούλες, να την απονευρώσουν ώστε να την καταργήσουν. Μιλώντας τάχα στο όνομα της και διαστρέφοντας το νόημα της, έστρωσαν το έδαφος στους νέους γκέμπελς ώστε να την συκοφαντήσουν ανοιχτά.Δεν τα κατάφεραν. Γιατί η ιστορία της εξέγερσης διδάσκεται κάθε χρόνο στο δρόμο του αγώνα. Έτσι και φέτος. Η ιστορία των βασανισμένων και των κυνηγημένων, η ιστορία των θυσιών και των προδοσιών, θα διδαχθεί στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και στην επέτειο της Πέμπτης. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιστρατεύει την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις. Με την Αθήνα αμερικανοκρατούμενη πόλη. Είναι στις σημερινές μάχες το πεδίο εκείνο που αναζητά η ιστορία την δικαίωση της. Γι' αυτό μένει ζωντανή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com