15 Νοε 2016

Χανιά: ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Με σημαντική, για τα δεδομένα της πόλης και των καιρών, μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.
Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι στην Πλατεία της Αγοράς διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης δίνοντας κουράγιο στους εαυτούς τους και στον κόσμο που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και σπάζοντας μετά από πολλούς μήνες ένα κλίμα αδράνειας, παρά τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση και το επικίνδυνο βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα που συγκροτήθηκε από ΝΑΡ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ και το ΚΚΕ(μ-λ) με αδιαμφισβήτητα καθοριστική την προσπάθεια της οργάνωσής μας. Η κοινή δράση που αναπτύχθηκε με τη μαζική καμπάνια που έγινε για πολλές μέρες στην πόλη, ενέπνευσε και κινητοποίησε ένα αξιόλογο δυναμικό νέων και παλιότερων αγωνιστών που γνωρίστηκαν μέσα από την κίνηση και έβαλαν παρακαταθήκες για τη συνέχεια της πάλης.
Οι ασυνέπειες και τα προβλήματα στη συνεννόηση δεν έλειψαν, όμως η πολιτική συμφωνία να γίνει ένα όσο το δυνατό πιο μαζικό συλλαλητήριο στην πόλη μετά από μια μαζική καμπάνια, που κατακτήθηκε στη σύσκεψη στις 1 του Νοέμβρη, προσπέρασε τα προβλήματα και η Πρωτοβουλία κατάφερε ν’ ακουστεί μαζικά στο χανιώτικο λαό, παρά το συστηματικό θάψιμο των τοπικών ΜΜΕ.
Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις , κολλήθηκε μαζικά αφίσα, ενώ στις απανωτές εξορμήσεις με μικροφωνική στο Κέντρο της πόλης η επικοινωνία με τον κόσμο ήταν σημαντική και η όλη καμπάνια και το συλλαλητήριο προβλημάτισε, έδωσε κουράγιο και έδειξε το δρόμο του αγώνα απέναντι στους κινδύνους από τις βάσεις και τους στόλους των ιμπεριαλιστών, αλλά και από την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com