Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

15 Νοε 2016

Χανιά: ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Με σημαντική, για τα δεδομένα της πόλης και των καιρών, μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.
Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι στην Πλατεία της Αγοράς διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης δίνοντας κουράγιο στους εαυτούς τους και στον κόσμο που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και σπάζοντας μετά από πολλούς μήνες ένα κλίμα αδράνειας, παρά τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση και το επικίνδυνο βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα που συγκροτήθηκε από ΝΑΡ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ και το ΚΚΕ(μ-λ) με αδιαμφισβήτητα καθοριστική την προσπάθεια της οργάνωσής μας. Η κοινή δράση που αναπτύχθηκε με τη μαζική καμπάνια που έγινε για πολλές μέρες στην πόλη, ενέπνευσε και κινητοποίησε ένα αξιόλογο δυναμικό νέων και παλιότερων αγωνιστών που γνωρίστηκαν μέσα από την κίνηση και έβαλαν παρακαταθήκες για τη συνέχεια της πάλης.
Οι ασυνέπειες και τα προβλήματα στη συνεννόηση δεν έλειψαν, όμως η πολιτική συμφωνία να γίνει ένα όσο το δυνατό πιο μαζικό συλλαλητήριο στην πόλη μετά από μια μαζική καμπάνια, που κατακτήθηκε στη σύσκεψη στις 1 του Νοέμβρη, προσπέρασε τα προβλήματα και η Πρωτοβουλία κατάφερε ν’ ακουστεί μαζικά στο χανιώτικο λαό, παρά το συστηματικό θάψιμο των τοπικών ΜΜΕ.
Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις , κολλήθηκε μαζικά αφίσα, ενώ στις απανωτές εξορμήσεις με μικροφωνική στο Κέντρο της πόλης η επικοινωνία με τον κόσμο ήταν σημαντική και η όλη καμπάνια και το συλλαλητήριο προβλημάτισε, έδωσε κουράγιο και έδειξε το δρόμο του αγώνα απέναντι στους κινδύνους από τις βάσεις και τους στόλους των ιμπεριαλιστών, αλλά και από την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: