...................

21 Νοε 2016

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ και στα πυρηνικά!


Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει σταματημό στην κατρακύλα της.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προκάτοχες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. όχι μόνο εφαρμόζει τα μνημόνια (πιο σκληρά για το λαό μας ) αλλά και αποδέχτηκε την πλήρη οικονομική κηδεμονία και προχωρά ακόμα πάρα πέρα: σέρνεται, υποτάσσεται, συντάσσεται και εκτελεί τους γενικότερους γεωστρατηγικούς στόχους των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όχι μόνο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αλλά και στα πλαίσια του ΟΗΕ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε νεοαποικιακή χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Στις 27 του περασμένου Οκτώβρη, στην πρώτη επιτροπή της ολομέλειας του ΟΗΕ, όπου εγκρίθηκε ένα ψήφισμα για να ξεκινήσουν μέσα στο 2017 οι συνομιλίες για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, με ψήφους 123 ΝΑΙ, 38 0ΧΙ και 16 αποχές, η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν μια από τις χώρες που ψήφισαν ΟΧΙ μαζί με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, κρυπτόμενη πίσω από το επιχείρημα ότι το ψήφισμα για να πετύχει το στόχο του θα πρέπει να έχει την υποστήριξη των χωρών που έχουν πυρηνικά όπλα!!!

Το πραγματικά γελοίο αυτό επιχείρημα δεν έχει καμιά λογική όταν αυτές οι χώρες που κατέχουν πυρηνικά δίνουν τη μάχη ακόμη και ενάντια στα ψηφίσματα που ζητούν την κατάργησή τους.
Από γενικότερη άποψη η θέση αυτή εξωραΐζει τον ιμπεριαλισμό, αφαιρεί τα βασικά επιθετικά χαρακτηριστικά του, την ίδια την ύπαρξή του σαν ιμπεριαλισμός.

Όσον αφορά την κυβέρνηση Τσίπρα κρύβει με επιμέλεια τα γεγονότα αυτά, όπως την ψήφιση για την κατάργηση των πυρηνικών, γιατί διαφορετικά ξεφτίζει όλο και πιο γρήγορα η «αριστερή - σοσιαλιστική» μάσκα και αποκαλύπτονται τα άθλια χαρακτηριστικά μιας υποτελούς, εθελόδουλης κυβέρνησης που ρίχνει το λαό στη δυστυχία και κάνει τη χώρα έρμαιο στρατιωτικο-πολιτικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών.

Λαϊκός Δρόμος - http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com