29 Νοε 2016

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ. Προκλητική η επίσκεψή του σε σχολείο

Στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Ελλάδα ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ Μοσκοβισί επισκέπτεται την Τρίτη 29/11 και ώρα 14:00 το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα που φτιάχτηκε με πρόγραμμα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα). Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μια περίοδο που εκκρεμεί η αξιολόγηση των μνημονίων των δανειστών-ιμπεριαλιστών, η οποία θα φέρει νέα δεινά στον ελληνικό λαό.

Σκοπός της κυβέρνησης και του εκπροσώπου της ΕΕ είναι, στήνοντας μια φιέστα εγκαινίων, να διαφημίσουν τα προγράμματα ΣΔΙΤ που αναπτύχθηκαν πάνω στη διάλυση του ΟΣΚ και έδωσαν άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθώς και να ξεπλύνουν την πολιτική της ΕΕ που ρημάζει μαζί με το ΔΝΤ τη χώρα. Οι ιδιωτικές εταιρίες επιβάλλουν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αυστηρούς όρους χρήσης των κτιρίων ενώ οι ίδιες μπορούν να τα εκμεταλλεύονται για να κερδοσκοπούν. Την ίδια ώρα τα σχολεία της χώρας μαραζώνουν από την οικονομική ασφυξία που τους έχουν επιβάλει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των προσταγών της τρόικας, που εκτελεί πιστά η κυβέρνηση, έχει εξαπολυθεί μια βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η παρουσία του Μοσκοβισί, ως εκπροσώπου των δανειστών-δυναστών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και συνολικά τον ελληνικό λαό, που στενάζουν από τα βάρβαρα μέτρα που έχουν επιβάλει τα επανωτά μνημόνια που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα των δανειστών-ιμπεριαλιστών σε βάρος του ελληνικού λαού και δε διστάζει να βάζει τον Μοσκοβισί να κόβει κορδέλες εγκαινίων.

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, ως πιστός υπηρέτης, εφαρμόζει τις εντολές των δανειστών και τους παραδίνει σιδηροδέσμιο τον ελληνικό λαό. Καταγγέλλουμε τις πολιτικές της ΕΕ που εκπροσωπεί ο Μοσκοβισί που γυροφέρνει τη χώρα προωθώντας τα συμφέροντα των δανειστών-ιμπεριαλιστών.


Συμμετέχουμε και καλούμε στην κινητοποίηση που οργανώνουν σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
την Τρίτη 27/11 ώρα 13:30 στο 7ο Δ.Σ Γέρακα (Αισώπου 11Β, Γέρακας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com