....................................................

7 Νοε 2016

Από την ανακοίνωση του ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, για την προφυλάκιση των 9 βουλευτών του HDP και των 9 δημοσιογράφων της Cumhuriyet

(αποσπάσματα)
Το παιχνίδι της δημοκρατίας έχει τελειώσει εδώ και καιρό, άλλος δρόμος δεν υπάρχει εκτός από τον πόλεμο κατά του φασισμού του ΑΚΡ.
Η δημοκρατία και ο φασισμός είναι αδύνατον να συνυπάρξουν. Ο φασισμός θέλει να εντάξει στα όρια της δημοκρατίας, ακόμα και την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Το σύστημα έχει ανάγκη της στήριξης του κόσμου, αν και είναι εχθρικό προς αυτόν. Εξ αιτίας της ανάγκης αυτής χρησιμοποιεί το παιχνίδι της δημοκρατίας ως βιτρίνα παραπλάνησης του λαού.

Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση του συστήματος, τόσο περισσότερο προβάλλεται το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτό αποδεικνύεται από τις σφαγές, τα βασανιστήρια και τις άλλες βίαιες ενέργειές του.
Όσο το ΑΚΡ τρέμει στην ιδέα ότι θα χάσει την εξουσία του και όσο αισθάνεται ότι υπάρχει αντίσταση, τόσο αυξάνει τις επιθέσεις του. Κυριολεκτικά διακατέχεται από τρόμο κι έτσι θεωρεί το λαό ως εχθρό. Στόχος του δεν είναι μόνο οι αγωνιστές, αλλά και οι διανοούμενοι, και οι δημοσιογράφοι, και όλοι όσοι ζητούν δικαιοσύνη. Επιτίθεται ακόμα και σ’ αυτούς που δεν προβάλουν την ελάχιστη αντίσταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θέλουν να πνίξουν την φωνή όλων όσων δεν τους στηρίζουν, για να διασφαλίσουν την εξουσία τους.
Με τις επιθέσεις και τις προφυλακίσεις αυτές επιθυμούν να στείλουν κι ένα μήνυμα στον κουρδικό λαό, ότι εκτός της παράδοσης άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Προφυλάκισαν τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Cumhuriyet*, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν ξεκάθαρα κατά των συνθηκών έκτακτης ανάγκης. Μ’ αυτές τις προφυλακίσεις γνωστοποιούν ότι όποιοι δεν τους εξυπηρετούν δεν θα είναι ασφαλείς.
Το λέμε κι εμείς άλλωστε, μέσα σ’ αυτό το σύστημα για κανένα δεν υπάρχει ασφάλεια. Ή θα είναι μαζί τους, ή θα αντισταθεί κατά του φασισμού. Άλλη επιλογή εκτός από την αντίσταση δεν υπάρχει. Όποιος ή όποιοι νομίζουν ότι όποιος δεν αντιστέκεται είναι ασφαλής, πλανόνται. Αυτές οι επιθέσεις και οι προφυλακίσεις δεν θα σταματήσουν.
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους βουλευτές του HDP και τους δημοσιογράφους που προφυλακίστηκαν και συνεχίζουμε τον αγώνα..
Μόνος δρόμος είναι όλοι μαζί ενωμένοι ν’ αγωνισθούμε κατά του φασισμού.

* Cumhuriyet: Eφημερίδα κοντά στο σοσιαλδημοκρατικό κεμαλιστικό κόμμα CHP

http://oagonas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com