...................

9 Νοε 2016

Ξάνθη: ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. για την αντιφασιστική κινητοποίηση της 5ης Νοέμβρη

Με ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό τρόπο απάντησαν πολλές εκατοντάδες νεολαίων και εργαζόμενων το Σάββατο 5 Νοέμβρη στην πρόκληση των φασιστών της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν εγκαίνια των νέων γραφείων τους.

Παρά την παραπληροφόρηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από διάφορα ΜΜΕ, που προβάλλουν είτε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του, είτε τον κλεφτοπόλεμο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού μπλοκ με τις δυνάμεις καταστολής, η πραγματικότητα είναι, ότι το Σάββατο δόθηκε μια μαζική και δυναμική απάντηση στο φασισμό, η οποία σηματοδοτήθηκε από τον παλμό και την αγωνιστικότητα του μπλοκ που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο. Το μπλοκ αυτό, στο οποίο συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση, και με κύριο κορμό το σύλλογο της Πολυτεχνικής Σχολής όπου συσπειρώθηκαν εκατοντάδες νεολαίοι, έσπασε με μαζικούς, πολιτικούς όρους την αστυνομοκρατία και τον αποκλεισμό κεντρικών δρόμων, και ανέδειξε την αναγκαιότητα ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος στενά δεμένου με ένα κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησής του. Αντιπαρατέθηκε στην πράξη τόσο με λογικές ενός άσφαιρου αντιφασισμού που δίνει άλλοθι στην κυβερνητική παράταξη και την πολιτική της, όσο και με λογικές «πολεμικής αναμέτρησης» με τους φασίστες και τις δυνάμεις καταστολής, που υποτιμούν και προβοκάρουν τη λαϊκή πάλη.

Η Λαϊκή Αντίσταση, αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θέλησε να δώσει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου. Γι αυτό διαχωρίστηκε από την αρχή, πολιτικά και κινηματικά από το μπλοκ ΚΕΕΡΦΑ-ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό έκανε μαζική παρέμβαση το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία απευθυνόμενη ανοιχτά και πλατειά στον κόσμο της πόλης, γι' αυτό κάλεσε ξεχωριστή συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαφωνώντας με την παραμονή στην πλατεία πριν και μετά την πορεία. Η συμμετοχή εκατοντάδων νέων στο μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου, έδωσε τελικά τη δυνατότητα να πάρει η αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου χαρακτηριστικά μαζικής και αγωνιστικής απάντησης στο φασισμό, γεγονός που γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί από πολλές πλευρές.

Η Λαϊκή Αντίσταση καλεί το λαό και τη νεολαία της Ξάνθης να βαδίσει το δρόμο του αγώνα, ενάντια στο φασισμό και τη φασιστικοποίηση της δημόσια ζωής, ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της καταρράκωσης εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Τις ημέρες που έρχονται, και ενόψει της προκλητικής επίσκεψης του Ομπάμα -ηγέτη της πιο επιθετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στον κόσμο- παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχει ιδιαίτερη σημασία να βγει ο λαός στο δρόμο και να διαδηλώσει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση και τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών επεμβάσεων.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και στην πόλη μας στις 15 και 17 Νοέμβρη.

Με μαζικούς αγώνες να αντιπαλέψουμε το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/11/16, 8:55 π.μ.

  http://www.avgi.gr/article/10813/7622509/megale-antiphasistike-poreia-sten-xanthe

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/11/16, 11:49 π.μ.

  Η φωτογραφία είναι από άλλη διαδήλωση. Από τη διαδήλωση που έκαναν Λαϊκή Αντίσταση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ στην επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα, ξεχωριστά από τη διαδήλωση που έκαναν ΚΕΕΡΦΑ και Ν. ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/11/16, 6:46 μ.μ.

  Η φωτογραφία που υπάρχει στο δημοσίευμα της Αυγής (http://www.avgi.gr/article/10813/7622509/megale-antiphasistike-poreia-sten-xanthe), στο οποίο παραπέμπει (δεν κατάλαβα για ποιο λόγο) ο πρώτος σχολιαστής, είναι από άλλη διαδήλωση. Από τη διαδήλωση που έκαναν Λαϊκή Αντίσταση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ στην επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα, ξεχωριστά από τη διαδήλωση που έκαναν ΚΕΕΡΦΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com