....................................................

11 Νοε 2016

Ηγουμενίτσα: 43 χρόνια από το Πολυτεχνείο - Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα


43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!

Όλοι στις συγκεντρώσεις:

• Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 6. 30 μμ ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα
• Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6. 30 μμ για το Πολυτεχνείο 
στην Ηγουμενίτσα, στον Πεζόδρομο

43 χρόνια μετά παραμένουν επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα Πολυτεχνείου για «Ψωμί - Παιδεία-Ελευθερία - Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ».
Μέσα στο 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα.
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό μας και εγκυμονεί νέους κινδύνους γι΄ αυτόν και για όλους τους λαούς της περιοχής. Πραγματοποιείται μέσα σ΄ ένα κλίμα όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολεμικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων, απ΄ την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με τους πολεμικούς στόλους των ιμπεριαλιστών να πλέουν στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με τους λαούς να δολοφονούνται καθημερινά, με τον ξεριζωμό και το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται. Σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι υποδαυλίζουν αντιθέσεις μεταξύ γειτονικών χωρών, που επιβουλεύονται την ειρήνη στην περιοχή και στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον εκπρόσωπό του, παρουσιάζοντας τον – χωρίς κανένα ίχνος ντροπής - ως «φίλο της χώρας μας», «φιλειρηνιστή» κ. ο. κ., αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας μπροστά στα ζόρια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της ΕΕ. Και είναι πρόθυμη να αποδεχθεί κάθε νέα απαίτηση του, στο πλαίσιο των επιθετικών επιδιώξεων του, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.
Με την υπογραφή - μαζί με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις - του 3ου πιο επώδυνου για το λαό Μνημονίου, συνεχίζει την επίθεση που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό μας σε πρωτοφανείς συνθήκες φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης, σε μια πρωτόγνωρη λεηλασία, όλων των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, επιβάλλοντας νέες σαρωτικές μειώσεις μισθών, συντάξεων, άγρια φορολεηλασία, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της χώρας και της δημόσιας περιουσίας, για την αύξηση - χωρίς όρια - της κερδοφορίας ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.
Ο λαός και η νεολαία μας στην 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, πρέπει να βρεθούν μαζικά στους δρόμους, διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.
Διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας την επίσκεψη - πρόκληση!
Έξω ο Ομπάμα από την χώρα μας
Έξω οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΔΝΤ-ΕΕ από την Ελλάδα
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών
Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες - Ειρήνη και φιλία των λαών
«ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ» στους αγώνες του σήμερα ενάντια
στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό

Οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com