....................................................

27 Νοε 2016

Ελευθερία στους 3 αντιφασίστες στο Πανεπιστήμιο του Τέξας!

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, στο Οστιν, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, η αστυνομία συνέλαβε τρεις αντιφασίστες με την κατηγορία του βανδαλισμού. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα κακουργηματική την πράξη τους, τους επέβαλλε εγγύηση 20.000 δολαρίων τον καθένα! Το …έγκλημα τους ήταν πως επικεφαλής μιας ομάδας αντιφασιστών νέων έσβησαν και κάλυψαν φασιστικά συνθήματα και σύμβολα στην είσοδο του μουσείου Τέχνης του Μπλάντον!

Το μουσείο βρίσκεται μέσα στην πανεπιστημιούπολη και στις κολόνες της εισόδου για καιρό υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα όπως ο κέλτικος σταυρός. Σε αντίθεση με άλλο περιστατικό για το οποίο οι αρχές του πανεπιστήμιου διέταξαν τον άμεσο καθαρισμό αντιρατσιστικών συνθημάτων, τα σύμβολα των ναζιστών έμεναν για οκτώ μήνες απείραχτα στο κεντρικό αυτό σημείο του κάμπους, μπροστά μάλιστα στο μουσείο που υπερηφανεύεται πως διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από σύγχρονα έργα τέχνης, ζωγραφικούς πίνακες της ευρωπαϊκής αναγέννησης κλπ.

Η σύλληψη των τριών νέων αντιφασιστών σήμανε συναγερμό στα αριστερά και αντιφασιστικά στέκια και δίκτυα στο πανεπιστήμιο και στην πόλη και την επόμενη ημέρα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή μέρους της εγγύησης. Οι κατηγορίες όμως παραμένουν και το κίνημα αλληλεγγύης στους τρεις αντιφασίστες του Οστιν ξεπέρασε τα όρια της πολιτείας και έγινε γνωστό σε όλη την χώρα. Από εκείνη την ημέρα πλήθος αριστερών ομάδων στο Οστιν διοργανώνουν διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και αντιφασιστικές δράσεις. Σε μια από αυτές μπροστά στο Καπιτώλιο στο Οστιν, υπήρξε τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας για να προστατεύσει μια φασιστική συγκέντρωση υπέρ του Τραμπ.

Η ομάδα των νέων που οργάνωσαν την αντιφασιστική δράση προέρχεται από το Επαναστατικό Μέτωπο Φοιτητών μια αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική αντιφασιστική αριστερή -όπως αναπροσδιορίζεται -οργάνωση που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο αντιρατσιστικό και αντικατασταλτικό κίνημα στο Οστιν. Η ομάδα συμμετείχε στις οργισμένες διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών για τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς αλλά και στις αντί-εκλογικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα σε αυτές ενάντια στον Τραμπ και στους υποστηρικτές του.

Φαίνεται πως η εκλογή Τραμπ όχι μόνο έχει αρχίσει να ενεργοποιεί σταδιακά το εν υπνώσει -αν ποτέ είχε υπνωθεί- φασιστικό και ρατσιστικό φαινόμενο στις ΗΠΑ αλλά ως αντίδραση σε αυτό, ένα ολοένα και διευρυνόμενο αντιφασιστικό κίνημα. Ιδιαίτερα στην νεολαία και στις κοινότητες των μαύρων και των ισπανόφωνων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως στα κοινωνικά δίκτυα στις ΗΠΑ άρχισε να διαδίδεται ένα μεγάλο αντιφασιστικό –αντιρατσιστικό γεγονός. Η 20η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου Προέδρου! Το ραντεβού δίνεται στην Ουάσιγκτον!


Για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες επισκεφτείτε την σελίδα Επαναστατικού Μετώπου Φοιτητών, www.facebook.com/RSFAustin.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com