...................

28 Νοε 2016

ΗΠΑ: 29 Νοέμβρη 2016 – Εμείς τώρα!

Ελεγε ένα παλιό σύνθημα που αναφερόταν στα κινήματα απελευθέρωσης στην Λατινική Αμερική ότι “η επανάσταση έμαθε κολύμπι” και κατάφερε, τελικά, να περάσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Σήμερα, πέντε και πλέον δεκαετίες μετά, πολλά φαίνονται να έχουν αλλάξει ανεπίστρεπτα. Και πολύ πιθανό να ισχύει. Ένα πράγμα, όμως, παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο: το προλεταριάτο είναι παγκόσμιο! Και είναι ακόμα εδώ!

Μετά από τέσσερα χρόνια συστηματικών, σοβαρών και μαχητικών αγώνων για αύξηση του βασικού ωρομισθίου στα 15$, οι αμερικάνοι χαμηλόμισθοι προετοιμάζουν την οργάνωση της μεγαλύτερης απεργίας που έχουν διεξάγει όλο αυτό το διάστημα. Εργάτες και εργάτριες (μεξικανοί, λατίνοι, αφροαμερικάνοι, λευκοί κ.ά.) από όλο το φάσμα του τομέα των υπηρεσιών (εργαζόμενοι σε fast food, εργάτες οικιακής φροντίδας, εργαζόμενοι στα αεροδρόμια κ.ά.) ετοιμάζονται να διαδηλώσουν σε παραπάνω από 340 πόλεις απ’ άκρη σ’ άκρη των Η.Π.Α., κάνοντας σαφές αυτό που λέει το βασικό σύνθημα της κινητοποίησής τους: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. Με τα δικά τους λόγια και όλον τον σεβασμό που τους αναλογεί:

Οι πρόσφατα εκλεγμένοι πολιτικοί και τα φρεσκο-ενδυναμωμένα ειδικά εταιρικά συμφέροντα σπρώχνουν μια ακραία ατζέντα ώστε η χώρα να κινηθεί προς τα δεξιά -Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα είμαστε στους δρόμους στις 29 Νοέμβρη – ο ήδη τετραετής αγώνα μας για $ 15 δεν θα υποχωρήσει! Οποιεσδήποτε προσπάθειες μπλοκαρίσματος των αυξήσεων στους μισθούς, περικοπής εργατικών δικαιωμάτων και υγειονομικής κάλυψης, απέλασης μεταναστών ή ακόμη υποστήριξης του ρατσισμού ή ρατσιστικών πολιτικών, θα συναντήσουν την ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Θα χτυπήσουμε σκληρά – διοργανώνοντας τις πιο ταραχώδεις έως τώρα διαδηλώσεις μας, στις 29 του Νοέμβρη. Επεκτείνουμε τις κινητοποιήσεις μας σε περίπου 20 αεροδρόμια που εξυπηρετούν 2 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα, και διακινδυνεύοντας τη σύλληψη μας μέσω εκδηλώσεων μαζικής πολιτικής ανυπακοής μπροστά από εστιατόρια McDonald ‘s από το Ντιτρόιτ έως το Ντένβερ.
Το εργατικό κίνημά μας καλύπτει το σύνολο της οικονομίας – συμπεριλαμβανομένων χειριστών αποσκευών, μαγείρων σε fast food, εργαζομένων στην οικιακή φροντίδα, δασκάλων, φροντιστών παιδιών και πανεπιστημιακών βοηθών- και θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ 15 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, συνδικαλιστικά δικαιώματα, όχι στους επαναπατρισμούς και τις απελάσεις, να μπει ένα τέλος στις αστυνομικές δολοφονίες των μαύρων, και οι πολιτικοί να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από την κάλυψη της υγειονομικής μας περίθαλψης.

Αυτά συμβαίνουν στις Η.Π.Α. Αυτά φαίνεται πως θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και για τα επόμενα χρόνια. Γιατί πέρα από τον Trump ή την Clinton, η πραγματική αναμέτρηση δεν έχει γίνει ακόμα. Την ερχόμενη Τρίτη είναι η ψήφος της εργατικής τάξης των Η.Π.Α. Κι η απάντησή τους θα είναι και δική μας. 29 Νοέμβρη: εμείς τώρα!

http://7yx.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com