....................................................

27 Νοε 2016

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ινδούς αγωνιστές (26/11/2016)

To Σάββατο 26/11 πραγματοποιήθηκε έξω από την Ινδική πρεσβεία συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρατεινόμενη και άδικη φυλάκιση των Ινδών αγωνιστών επαναστατών Ajith και Kobad Gandhy, άλλα και όλων των πολιτικών κρατούμενων στην Ινδία. Ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Ινδούς Αγωνιστές, που έχει τη στήριξη από πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς.

Στη σημερινή συγκέντρωση οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στους Ινδούς αγωνιστές και διαμαρτυρήθηκαν έντονα ενάντια στις άδικες κατηγορίες και στις σκληρές συνθήκες κράτησης τους. Καταδίκασαν την βάρβαρη και δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της Ινδίας. Ταυτόχρονα, μέσα από τα συνθήματα αναδείχτηκε πως οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές, και όχι οι καταπιεσμένοι λαοί και οι αγωνιστές που μπαίνουν εμπόδιο στα δολοφονικά τους σχέδια.

Η συγκέντρωση αλλά και το ψήφισμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης κατήγγειλε έντονα και τις μαζικές δολοφονίες, τα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τις εξωδικαστικές εκτελέσεις που συντελούνται καθημερινά στην Ινδία στα πλαίσια της επιχείρησης «Πράσινο Κυνήγι». Απαιτήσαμε να δοθεί τέρμα σε αυτή τη δολοφονική επιχείρηση που διεξάγεται με άμεσο στόχο τους κομμουνιστές αγωνιστές της Ινδίας και τη φτωχή αγροτιά, που υπερασπίζεται σθεναρά τη γη της απέναντι στη λεηλασία των πολυεθνικών και των εξορυκτικών βιομηχανιών.


Οι διαδηλωτές απαίτησαν να θυροκολληθεί το ψήφισμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ινδική πρεσβεία, αλλά απέναντι τους βρήκαν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες που τους απαγόρευσαν την προσέγγιση της πρεσβείας. Φάνηκε πως στα πλαίσια του αγώνα δρόμου της ελληνικής κυβέρνησης, να δώσει τα διαπίστευτηρια της στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της για τη συνέχιση της πιο αντιλαικής πολιτικής, δεν υπάρχει κανένας δισταγμός να συγκαλυφθούν οι δολοφόνοι των λαών, η δολοφονική πολιτική της Ινδίας και οι άδικες φυλακίσεις των αγωνιστών. Και έτσι προβαίνει σε ωμή τρομοκρατία σε όποιον εκφράζει ανοιχτά την αλληλεγγύη του απέναντι σε αγωνιστές και λαούς που αντιστέκονται.

Δεν έλειψε και η παρουσία της ασφάλειας της Ινδικής Πρεσβείας που προσπαθούσε να καταγράψει σε βίντεο και φωτογραφίες τα πρόσωπα των διαδηλωτών. Φυσικά εμποδίστηκαν ύστερα από παρεμβάσεις διαδηλωτών, που απέδειξαν πως τέτοια αισχρά μέσα στοχοποίησης δε μας τρομοκρατούν. Καταγγείλαμε ανοιχτά την καταστρατήγηση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να θηροκολλήσουμε το ψήφισμα αλληλεγγύης στην Ινδική Πρεσβεία, αλλά και την οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης της συγκέντρωσης από την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

 
Δηλώνουμε πως η κρατική τρομοκρατία δεν μπορεί να φιμώσει όσους θέλουν να βροντοφωνάξουν για τα δίκια της πάλης των λαών και των αγωνιστών! Η επιτροπή αλληλεγγύης θα συνεχίσει στο επόμενο διάστημα με τις δράσεις της να υπερασπίζεται τους Ινδούς Αγωνιστές και να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com