...................

23 Νοε 2016

Π.Ν.Ε.Α.: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Ο νέος γύρος επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα που έρχονται να πλήξουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό. Πιστοί στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τα νέα αυτά μέτρα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα και να συνεχίσουν την πορεία της φτωχοποίησης του λαού, της αύξησης της ανεργίας, της κατάργησης των δικαιωμάτων. Μόνος φραγμός σ' αυτήν την πορεία επίθεσης είναι ο ίδιος ο λαός και η νεολαία μέσα από την αντίσταση και την πάλη του.
  • Ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, που έχει στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος φόβου και ανασφάλειας, ακόμη περισσότερες απολύσεις και χειρότερους όρους τόσο για τους άνεργους όσο και για τους εργαζόμενους. Επίσης είναι φανερό ότι ένα ακόμη κονδύλι που προοριζόταν για την υποστήριξη των ανέργων καταλήγει στις τσέπες της εργοδοσίας με πολλά οφέλη.
  • Ενάντια στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, που σε συνδυασμό με τη νέα φοροεπιδρομή σε βασικά αγαθά που έρχεται, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση μας.
  • Ενάντια στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και του τσακίσματος του δικαιώματος στη δουλειά, ένα δικαίωμα που εδώ και καιρό αμφισβητείται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Ενάντια στη δημιουργία όλο και πιο ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που διαλύει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, και υπό το φόβο της ανεργίας θέλει να κάνει τους εργαζόμενους πιο αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
  • Ενάντια στο χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, που έχει στόχο να αποδυναμώσει και να υποτάξει το λαό και τη νεολαία και να τους αφήσει “γυμνούς” απέναντι στην επίθεση.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η νεολαία, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι φοιτητές μπορούμε να αποτελέσουμε το μόνο φραγμό σ' αυτήν την επίθεση και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμά μας στη ζωή. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις κόντρα στην πολιτική της εξάρτησης, της υποταγής και τη εξαθλίωσης.

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων

Συγγρού 24 (2ος όροφος), περιοχή Αντιγονιδών
http://pnea-thess.blogspot.gr/ pnea.thess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com