...................

18 Νοε 2016

Καρδίτσα - Πολυτεχνείο 2016: ο Νοέμβρης επιμένει…

Φωτογραφία της άσχημης κατάστασης ύφεσης και υποχώρησης του κινήματος ήταν οι φετινές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο που έγιναν στη Καρδίτσα. Λίγος ο κόσμος, μικρή η μαζικότητα και για άλλη μια χρονιά η άσχημη εικόνα με τις τρεις συγκεντρώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε μαθητική πορεία δεν έγινε, όπως συνηθίζονταν άλλες χρονιές.

Στη πλατεία δικαστηρίων μαζεύτηκαν οι «φορείς»: Δήμος, Νομάρχης, Μητροπολίτης, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων, Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Εμπορικός Σύλλογος κ.ά. Μια «οικογενειακή» μάζωξη όπου οι παραβρισκόμενοι ήταν λιγότεροι και από τις υπογραφές/φορείς που συμμετείχαν. Σ’ αυτή συμμετείχε (δια αντιπροσώπων) και ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκόβοντας πλέον οριστικά με τα «κινηματικά τσιλημπουρδήματα» προηγούμενων χρόνων. Έβγαλε ο δήμαρχος το λόγο του, κατέθεσαν οι φορείς τα στεφάνια τους και μετά – χωρίς πορείες και άλλα τέτοια… – συνέχισαν με… μουσική εκδήλωση στο Παυσίλυπο. Ένα μνημόσυνο ξένο με το «δρόμο του Νοέμβρη» που δεν τιμά αλλά προσβάλλει τον αντιιμπεριαλιστικό-εξεγερσιακό νόημα του Πολυτεχνείου.

Στη κεντρική πλατεία έγινε συγκέντρωση και πορεία από τα μετωπικά σχήματα του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, Σύλλογος Γυναικών, Επιτροπή Ειρήνης κλπ) στην οποία συμμετείχε και ο σύλλογος φοιτητών Κτηνιατρικής και η οποία συγκριτικά με τις άλλες ήταν η μαζικότερη. Μια επιλογή κομματικοκεντρικού εορτασμού του Πολυτεχνείου, που συσπειρώνει μεν τον κομματικό περίγυρο αλλά δεν βοηθά την ανάπτυξη κινήματος, απωθεί και δεν συσπειρώνει πλατύτερο κόσμο.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, ξεχωριστή συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία καλέστηκε από τις οργανώσεις και τους αγωνιστές που μετά από ανοιχτή-δημόσια σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο είχαν συγκροτήσει την «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα», όπου συμμετείχαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Α.Α.Σ. κλπ Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στον κεντρικό πεζόδρομο (απ’ όπου και οι φωτογραφίες). Με μικρή βέβαια μαζικότητα αλλά που έδωσε διέξοδο σ’ ένα κόσμο που κόντρα στους δυσμενείς συσχετισμούς, κόντρα στην Ομπαμολατρεία, την ξενοδουλεία και το ραγιαδισμό, θέλει να επιμένει στο δρόμο του Νοέμβρη.

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com