....................................................

18 Νοε 2016

Ξάνθη, Πολυτεχνείο 2016

Δύο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην Ξάνθη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με σχετικά μικρή μαζικότητα (συνολικά περίπου 500 άτομα). Η μία έγινε από τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία και η άλλη, που έχει καθιερωθεί σαν κεντρική και ήταν αρκετά μεγαλύτερη, στο Πολυτεχνείο. Σ’ αυτήν, κατά σειρά, συμμετείχαν ο Σύλλογος Οικοτρόφων, η ΕΛΜΕ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Λαϊκή Αντίσταση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΛΑΕ, το ΕΠΑΜ και στο τέλος ακολουθούσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΠ.

Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση ο φοιτητικός σύλλογος δεν μπόρεσε να κάνει συνέλευση και να προγραμματίσει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Έτσι μέχρι την Πέμπτη το πρωί φαινόταν ότι τη διοργάνωση θα την είχαν φοιτητικές και πολιτικές οργανώσεις (Αγωνιστικές Κινήσεις, ΕΑΑΚ, ΛΑ-ΑΑΣ κλπ), οι οποίες ήδη είχαν κάνει κάποιες συνεννοήσεις για το περιεχόμενο της διαδήλωσης και τον πολιτικό αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν. Κυριολεκτικά στο «και πέντε» και με τη γνωστή τακτική των περιφερόμενων σφραγίδων, τα ΕΑΑΚ πήραν απόφαση του ΔΣ του συλλόγου Οικοτρόφων, ο οποίος και αναγορεύτηκε σε διοργανωτή της εκδήλωσης, θέτοντας εν αμφιβόλω, όπως δηλώθηκε, τον συνολικό -εκτός του συλλόγου- διαχωρισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Λαϊκή Αντίσταση αντέδρασαν έντονα και αποφασιστικά, αντιπαρατέθηκαν ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσαν σε ευρύτερο κόσμο την αναγκαιότητα του συνολικού πολιτικού διαχωρισμού από την κυβερνητική παράταξη, η οποία -εκτός των άλλων- δυο ημέρες πριν υποδεχόταν με δουλικότητα τον εκπρόσωπο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε δεν ξεκαθαρίστηκε πλήρως η στάση των άλλων δυνάμεων, ούτε υπήρξε κάποια συμφωνία κοινής στάσης, αλλά τελικά, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και με μικρό μπλοκ ακολούθησε στο τέλος της πορείας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Λαϊκή Αντίσταση συγκρότησαν δυο μαζικά και αγωνιστικά μπλοκ, με πολλές δεκάδες φοιτητών και εργαζομένων να ενισχύουν τα πανό τους, και έδωσαν με τα συνθήματά τους αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό και αντισυστημικό-αντικυβερνητικό χαρακτήρα στην πορεία, η οποία αφού κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επέστρεψε στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com