16 Νοε 2016

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ Ξάνθης για την κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τη 17η Νοέμβρη

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης, το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοέμβρη, ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.
Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποιείται τις ημέρες του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί ανοιχτή πρόκληση στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Κυρίως όμως σηματοδοτεί την ακόμη μεγαλύτερη συμμόρφωση της κυβέρνησης και όλου του αστικού πολιτικού κόσμου, στις απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Τα «καλά» λόγια του Ομπάμα για τις θυσίες του Ελληνικού λαού συνοδεύτηκαν από την προτροπή (πίεση) για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων (καταβαράθρωση δικαιωμάτων) και οι «έπαινοι» για την απρόσκοπτη εκπλήρωση των συμμαχικών υποχρεώσεων της Ελλάδας, ακολουθήθηκαν από απαίτηση για παραπέρα στοίχιση με τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις, για μεγαλύτερη εμπλοκή στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, για αποδοχή της διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό.
Οι απροκάλυπτες δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού, η αναγόρευση του Ομπάμα (αυτού του εκπροσώπου της πιο τρομοκρατικής και δολοφονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στον κόσμο) σε "σθεναρό υπερασπιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας", μαζί με την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας -το οποίο καταλήφθηκε από χιλιάδες αστυνομικούς και Αμερικανούς πράκτορες- και την επίθεση με χημικά ενάντια σε διαδηλωτές, δείχνουν ότι οι απαιτήσεις τις οποίες ήρθε για να προβάλει ο Ομπάμα έχουν ευήκοα ώτα στο κυβερνητικό και γενικότερα αστικό στρατόπεδο.
Δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν όμως αποδοχή από το λαό, την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γιατί αυτές οι απαιτήσεις σημαίνουν φτώχια, εξαθλίωση, ξεριζωμούς, δυστυχία και πολέμους. Γι αυτό είναι ανάγκη το αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, του οποίου έκφραση ήταν και οι δυναμικές διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στις 15 Νοέμβρη, να πάρει νέα ορμή και μαζικότητα. Και πρώτα απ’ όλα να εκφραστεί στις μεγάλες διαδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλώσεις αυτές πρέπει να αποτελέσουν σταθμό νέων αγώνων, στην ίδια ανυπόταχτη κατεύθυνση που χάραξε ο Νοέμβρης, με τα ίδια συνθήματα για «ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ανεξαρτησία», τα οποία και σήμερα εξακολουθούν να εμπνέουν το λαό μας.
  •  Τιμάμε το Πολυτεχνείο μ’ αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό
  •  Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 5:30 μ.μ., στο Πολυτεχνείο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πορεία είχε μικρή μαζικότητα. Η σύσκεψη που είχε καλέσει η ΛΑ-ΑΑΣ δεν είχε αποτέλεσμα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην πορεία λόγω υποκειμενικών αδυναμιών. Επιπλέον το ίδιο απόγευμα ΚΝΕ και ΠΑΣΠ έβαλαν Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου. Όλες τις προηγούμενες ημέρες καμία άλλη δύναμη εκτός της Λαϊκής Αντίστασης δεν έκανε οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση καταγγελίας της επίσκεψης Ομπάμα.
ΣΧ