...................

2 Νοε 2016

Χανιά: κοινό πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων - διοργάνωση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου (15/11)

Δελτίο τύπου


Με τη συμμετοχή παλιών και νέων αγωνιστών της πόλης, εκπροσώπων αριστερών οργανώσεων, μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε ανοικτή σύσκεψη στο Ε.Κ.Χ. την Τρίτη 1-11 που στόχο είχε, και το πέτυχε, να καταλήξει σ’ ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων για όλη την επόμενη βδομάδα με κατάληξη την διοργάνωση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στις 15/11 το απόγευμα, μέρα επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα στη χώρα μας. Από πλευράς πολιτικών οργανώσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μ-λ) και της ΛΑΕ.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει αφίσα και κοινό κάλεσμα που θα καταγγέλλει την πρόκληση της επίσκεψης του ηγέτη της πιο φονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ, η οποία συνειδητά γίνεται στο τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου και στοχεύει να ενισχύσει την πολιτική της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και παράλληλα να βαθύνει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ήδη αλέθει λαούς στην περιοχή.

Οι μυστηριώδεις κρότοι πάνω από το Ρέθυμνο, οι βολές Πάτριοτ, τα τερατόπλοια στον κόλπο της Σούδας και η μετατροπή της πόλης μας σε τρούμπα των πεζοναυτών του στόλου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, είναι ήδη μια ζοφερή πραγματικότητα που εξελίσσεται με βάση την πολιτική υπηρέτησης του ιμπεριαλισμού, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων καλά κρατεί και ετοιμάζει νέα επίθεση σε βασικά εργασιακά δικαιώματα με στόχο να δώσει τους εργαζόμενους βορά στην αδηφαγία του κεφαλαίου.

Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε και αυτό οφείλουμε να κάνουμε, είναι το μήνυμα, της πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, η οποία μέσα από την ειλικρινή κοινή δράση φιλοδοξεί να συμβάλλει χωρίς καθυστερήσεις στην αφύπνιση των αντιιμπεριαλιστικών αντιβασικών αισθημάτων των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης μας.

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Παρασκευή 11-11, ενώ άμεσα θα επιδιωχθούν αποφάσεις υποστήριξης της πρωτοβουλίας από μαζικούς φορείς, εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης και άλλες παρεμβάσεις με στόχο την ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης ενάντια στη φανερή προσπάθεια μετατροπής του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Χανιά 1-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com