...................

6 Νοε 2016

ΑΘΗΝΑ: KOINO ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Μέσα στο 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό μας και εγκυμονεί νέους κινδύνους γιαυτόν και για όλους τους λαούς της περιοχής. Πραγματοποιείται μέσα σ΄ ένα κλίμα όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολεμικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων, απ΄ την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με τους πολεμικούς στόλους των ιμπεριαλιστών να πλέουν στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με τους λαούς να δολοφονούνται καθημερινά, με τον ξεριζωμό και το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον εκπρόσωπό του, παρουσιάζοντας τον – χωρίς κανένα ίχνος ντροπής - ως «φίλο της χώρας μας», «φιλειρηνιστή» κ.ο.κ., αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας μπροστά στα ζόρια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της ΕΕ. Και είναι πρόθυμη να αποδεχθεί κάθε νέα απαίτηση του, στο πλαίσιο των επιθετικών επιδιώξεων του, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.

Ο λαός μας πρέπει να βρεθεί μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης που βιώνει καθημερινά. Διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας την επίσκεψη – πρόκληση!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία, την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 5.30μμ στο Πολυτεχνείο.

Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/11/16, 12:24 π.μ.

  Τι θα πει "Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα"?
  Υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό και κάλεσμα. Ποιες οργανώσεις-συλλογικότητες το στηρίζουν; Γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρη υπογραφή;

  μ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί προέκυψε από τη σύσκεψη, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοέμβρη και συμμετείχαν η Λαϊκή Αντίσταση, το ΝΑΡ, η ΟΡΜΑ και ο "Αγώνας στη Τουρκία και το Κουρδιστάν" (εδώ).
  Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται μια τέτοια υπογραφή όταν πρόκειται για κάτι κοινοδρασιακό, παρόμοια υπογράφηκε και η διοργάνωση της διαδήλωσης την Πέμπτη 20/10 η οποία ήταν πρωτοβουλία του Συντονισμού για τους πρόσφυγες.
  Είναι μια υπογραφή που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησης κι άλλων συλλογικοτήτων αν το θελήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10/11/16, 7:57 μ.μ.

  Ωραια ολα'υτα.Αλλα το "Οργανωσεις και συλλογικοτητες κατα της επισκεψης Ομπαμα" το θεωρω ολιγον υπερβολικο.
  Στη συσκεψη που εγινε τις προαλλες στα Εξαρχεια,συμμετειχαν η ΑΑΣ,η ΟΡΜΑ,το ΝΑΡ και αν θυμαμαι καλα καποιοι Τουρκοι αγωνιστες.
  Στο μεταξυ,το ΝΑΡ εβγαλε δικο του ξεχωριστο καλεσμα και δεν υπογραφει ως "Οργανωσεις και συλλογικοτητες..." και η ΟΡΜΑ δεν εχει βγαλει καποιο καλεσμα.Ποιες "οργανωσεις κ συλλογικοτητες" απομενουν λοιπον που στηριζουν το καλεσμα αυτο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν καταλαβαίνω το νόημα του σχολίου! Το γεγονός ότι κάποιες οργανώσεις συγκροτούν μια πρωτοβουλία τους απαγορεύει να βγάζουν δικές τους ανακοινώσεις και καλέσματα; Δεν ενώθηκαν, συνεργάζονται για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Και η Λαϊκή Αντίσταση έβγαλε δικό της κάλεσμα και τι με αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ανώνυμος 7:57 μ.μ. από πόσες οργανώσεις και πάνω θεωρεί ότι δικαιούνται να υπογράφουν ως "Πρωτοβουλία Οργανώσεων - Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα"; Οι Τούρκοι αγωνιστές δεν είναι "κάποιοι" όπως υποτιμητικά τους αναφέρει, αν δεν θυμάται καλά μπορούσε να πάει στη σχετική ανάρτηση και να τους θυμηθεί, αλλά εκπροσωπούσαν το περιοδικό "Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στη Τουρκία και το Κουρδιστάν" που συνδέεται με το DHKC.
  Στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ υπάρχει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σωματείων, όχι δική του.
  Η ΟΡΜΑ μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει καμιά ανακοίνωση και τέλος απ' ότι έμαθα στη χθεσινή οργανωτική σύσκεψη συμμετείχε επιπλέον το ΕΕΚ.
  Όπως και να έχει οργανώσεις που συμμετέχουν σ' ένα σχήμα κοινής δράσης δικαιούνται να βγάζουν δικές τους ανακοινώσεις δεν βλέπω τι θα έπρεπε να τους εμποδίζει στο να έχουν δική τους τακτική και σε τι θα οδηγούσε κάτι τέτοιο σε συμπέρασμα ανυπαρξίας, τελικά, μια πρωτοβουλίας.
  Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το (απαξιωτικό) νόημα του σχολίου του 7:57.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος11/11/16, 11:48 π.μ.

  Δικαιούνται να βγάζουν δικές τους ανακοινώσεις, αλλά απ'οτι φαίνεται βγάζουν και κοινες χωρις εσάς. Το οργανώσεις και συλλογικότητες γενικά και αόριστα, είναι υπογραφή χωρίς κόστος που μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε. Και απ'οτι φαίνεται η παρακάτω ανακοίνωση, καθιστά πολύ αμφίβολο το ποιοι συνυπογράφουν πράγματι

  http://antarsya.gr/node/4051

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com