...................

12 Οκτ 2016

Το PFLP καταδικάζει την αμερικανοκίνητη επίθεση και τις σφαγές της Σ. Αραβίας στην Υεμένη

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σχετικά με το πρόσφατο έγκλημα πολέμου των Σαούδ στην Υεμένη. Μετάφραση: Νικολέττα Κίτσου από: https://avantgarde2009.wordpress.com/


Το PFLP καταδικάζει την αμερικανοκίνητη επίθεση και τις σφαγές της Σ. Αραβίας στην Υεμένη

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την αποκαλούμενη Αραβική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σ. Αραβίας και υπό την αιγίδα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ για τον συνεχιζόμενο πόλεμό της κατά της Υεμένης, επισημαίνοντας τη φρικτή σφαγή που διαπράχθηκε στις 8 Οκτωβρίου στη Σαναά και που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο πόλεμος ενάντια στον αραβικό λαό της Υεμένης “αποσκοπεί στην καθυπόταξη αυτού του αδάμαστου και περήφανου λαού σε μια προσπάθεια επιβολής της αμερικανικής και σιωνιστικής ατζέντας στην περιοχή”, δήλωσε ο σύντροφος Μαχμούντ Αλ Ρας της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου.

Το έγκλημα συντελέστηκε παράλληλα με τις σφαγές των Σιωνιστών εχθρών ενάντια στους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα τον Παλαιστινιακό λαό, συμπλήρωσε ο Αλ Ρας, τονίζοντας ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις που στηρίζουν τη Σ. Αραβία είναι υπεύθυνες για τα ακατάπαυστα εγκλήματα κατά του λαού της Υεμένης “που έχουν σχεδιαστεί για να καταληστεύσουν τον πλούτο του, να τιθασεύσουν το αντιστασιακό του φρόνημα και τη σταθερή αφοσίωσή του στο Αραβικό έθνος και στην Παλαιστίνη”.

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί τις δυνάμεις του αραβικού εθνικού απελευθερωτικού κινήματος και τους αραβικούς λαούς να υπερασπιστούν έμπρακτα την Υεμένη και να σταματήσουν τον πόλεμο καθώς και να απορρίψουν τις συνωμοσίες που έχουν ως στόχο της εθνική ακεραιότητα της χώρας. Το Λαϊκό Μέτωπο εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και το λαό της Υεμένης που έχουν σθεναρά υποστηρίξει τους αγώνες του αραβικού έθνους και του λαού της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com