...................

17 Οκτ 2016

ΑΠΕΧΩ!

ΑΠΕΧΩ (από τις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε –ΚΥΣΔ(Π)Ε) ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ…

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην υπεράσπιση της ζωής μου!

ΑΠΕΧΩ από τις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΚΥΣΔ(Π)Ε
  • Γιατί η συμμετοχή σε αυτά τα όργανα δημιουργεί αυταπάτες ότι τάχα οι εκπαιδευτικοί δια αντιπροσώπων μπορούν να συνδιοικήσουν με την κυβέρνηση.
  • Γιατί τα λεγόμενα, ψευδώς, «συνδιοικητικά όργανα» έχουν φτιαχτεί (όχι μόνο στην εκπαίδευση και όχι μόνο στη χώρα μας) για να μπλοκάρουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, να δίνουν μεγαλύτερη βάση στήριξης στις αντιλαϊκές εξουσίες.
  • Γιατί ο «θεσμός του αιρετού» που την υπηρετούν τόσο οι δυνάμεις του συστήματος και σχεδόν όλες -δυστυχώς- οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, έχει κατασκευαστεί για να υποκαθιστά τη συλλογική πάλη, τον συνδικαλισμό, την πραγματική συμμετοχή στα όργανα του κλάδου.
  • Γιατί καθιστά όμηρο κάθε συνάδελφο σε μία πελατειακή σχέση, γιατί αναθέτει σε τρίτους την υπεράσπιση συναδέλφων, εξατομικεύει τη σχέση με τη διοίκηση και την εξουσία, διασπά, υπονομεύει και διαλύει συνειδήσεις, θολώνει τα νερά για το τι είναι συνδικαλισμός και τι όχι.
  • Γιατί τέλος καμία επίθεση από τα διαδοχικά κύματα που δεχόμαστε ακόμα και το τελευταίο διάστημα δεν σταμάτησε ή μπλοκαρίστηκε από την αυξημένη συμμετοχή σε αυτά τα συνδιοικητικά όργανα, δυνάμεων που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά. Το αντίθετο…
Στην τελική δεν «τσιμπάω» με την εξαγορά μίας ακόμα μέρας αργίας μόνο για να… ψηφίσω (την ίδια στιγμή που σκυλιάζουν για τις «χαμένες ώρες» της απεργίας, της άδειας, της Γενικής Συνέλευσης).

Ούτε χάφτω το παραμύθι μιας πιο… συμπονετικής διοίκησης (σαν τη σημερινή κυβέρνηση τάχα μου) που δείχνει… κατανόηση την ίδια στιγμή που μου διαλύει τη ζωή (κατάργηση ολοημέρων, ειδικοτήτων, τεχνητά πλεονάζοντες και «μεταφερόμενοι» συνάδελφοι όμηροι των τοποθετήσεων, απολύσεις αναπληρωτών, συνολικό κλίμα ανασφάλειας).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ:
  • Σε δημοκρατική συζήτηση και κάθε διεργασία που μπορεί να φωτίσει και να αποκαλύψει τις αιτίες της σημερινής θλιβερής κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος!
  • Σε πρωτοβουλίες δράσης για τη συγκρότηση αντιστάσεων ενάντια στην ένταση και τη γενίκευση της επίθεσης που θα ακολουθήσει (μεγαλύτερη μείωση μισθών, «αξιολόγηση», μεγαλύτεροι και πιο έντονοι ταξικοί φραγμοί για τους μαθητές)!
  • Στη συγκρότηση ενός μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης μέσα και έξω από τα σχολεία μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία για την ανακοπή της βάρβαρης επίθεσης που διεξάγεται στη ζωή μας μέσα και έξω από το σχολείο!
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com