...................

3 Οκτ 2016

ΟΜΙΛΟΙ – ΜΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΕΕΡΑΑΑΣ

Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Πολύ διδακτικές αποδεικνύονται οι καταθέσεις των καναλαρχών, των συναφών -συγγενών, κουστουμάτων στελεχών, των τραπεζών και των «Ομίλων» που παρελαύνουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κυρίως για τα τηλεοπτικά κανάλια, μιας και εκεί είναι το ζουμί για τον έλεγχο της παραπληροφόρησης.

Η στήλη προτείνει να παίζονται σε πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο, μια φορά το μήνα, για να αντιληφθούμε επιτέλους, να το εμπεδώσουμε, ποιοι και πώς μας κυβερνάνε, αποφασίζοντας για τη μιζέρια στη ζωή μας.
Απίθανα πράγματα ξεστομίζονται. Ανοησίες που προκαλούν γέλιο, ψέμματα που προκαλούν αγανάκτηση και «άγνοιες» του τύπου «ΔΕΝ ΞΕΡΩ- ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ». Άνθρωποι αδίστακτοι, θρασείς, υποκριτές, (όλοι είχαν ένα δάκρυ για τους καημένους τους εργαζόμενους που θα απολυθούν), καρφώνουν ο ένας τον άλλο για οικονομικά σκάνδαλα, σαν τα μικρά παιδιά που ενώ το παντελόνι τους έχει σκιστεί και φαίνεται ο πισινός τους, δείχνουν το διπλανό τους. Μόνο λίγες από τις δηλώσεις μπορεί να φιλοξενήσει η στήλη στο χώρο της. Δυστυχώς. Πάμε δηλώσεις; Πάμε!
Ο Κοντομηνάς του ALPHA, με μάγκικο ύφος δήλωσε: «Η μόνη μου σχέση με το δημόσιο είναι ότι αγοράζω γραμματόσημα». Για την αλληλογραφία, ή μήπως από φιλοτελισμό; Αυτός, προφανώς, αγόραζε τέτοιου είδους γραμματόσημα, σπάνιο εξωτικό είδος που του εξασφάλιζαν θαλασσοδάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τέτοια δάνεια, που ήταν αρκετά για να παραπεμφθεί σε δίκη, για κακουργηματικές πράξεις, όπως οι κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο υιός Βαρδινογιάννη πάλι, σε ερώτηση γιατί συντηρεί μια επιχείρηση, το STAR, που είναι ζημιογόνα, κόντρα στους νόμους της αγοράς, απάντησε κιμπάρικα «Μου κάνει κέφι να την συντηρώ». Μάλιστα. Ό,τι πείτε. Σε άλλη ερώτηση γιατί η οικογένειά του συμμετέχει σε δυο κανάλια, το STAR και το MEGA, ενώ αυτό απαγορεύεται από το νόμο, η αφοπλιστική απάντηση μας άφησε... βλάκες: «Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Τι θέλετε να κάνω, να μικρύνω την οικογένεια; Είμαστε αρκετά εύποροι και μπορούμε να μετέχουμε σε πολλές επιχειρήσεις»!!!
Αποκορύφωμα όμως ήταν η δήλωση του υιού Ψυχάρη για το πώς πήρε 15εκατομμύρια ευρώ -δάνειο από τράπεζα για το MEGA και τον μπαμπά του Σταύρο, που ομοίως διώκεται για οικονομικές αρπαχτές. Εν πλήρει αθωότητι διακήρυξε πως το πήρε με... Αέρα!!! Και εξήγησε πως όταν λέμε Αέρα, εννοούμε να βάλει απλά την υπογραφή του και να του πει ο τραπεζίτης, ωραία! τώρα κύριε Ψυχάρη μου έχετε και 15 μύρια ακόμα. Χωρίς μάλιστα να υποθηκευθεί, ούτε καν μια υπόγεια αποθήκη πολυκατοικίας. Τι διάολο είχε αυτή η υπογραφή καλλιτεχνικά καλικαντζαρούδια στο Ψι, στο Χι και στο Ρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας; Δεν υποθηκεύτηκε ούτε καν η γνωστή εκπομπή μαγειρικής, που ωστόσο εκτιμήθηκε από τις τράπεζες ότι αξίζει ...28εκατομμύρια!! Εδώ και το DVD με την ταινία «Ελ Σίντ», που ήταν η ακριβότερη, ποτέ, παραγωγή του Χόλιγουντ, να πας να αγοράσεις, κάνει 13ευρώ. Όχι συνταγές μαγειρικής. Α! Και το «Όσα παίρνει ο Άνεμος» τόσα κάνει. 13ευρώ.
Ο καλός ο Μύλος όλα τα αλέθει. Και οι «Όμιλοι» μας τα άλεσαν όλα. Τα μισθά, τις αποταμιεύσεις, τα σπίτια, την υπεραξία. Μιλάνε με τόση ευκολία και ανεμελιά για εκατομμύρια ευρώ, δανεικά και αγύριστα, που μασάνε τα χρεοκοπημένα κανάλια τους, που σε κάνουν έξαλλο. Κι όμως όλη αυτή η φασαρία και η σκόνη που σηκώνεται, κρύβει καλά, τα πολλά περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ που άρπαξαν και συνεχίζουν να αρπάζουν σε συνθήκες βάρβαρης λιτότητας οι μεγαλοαστοί, κυριολεκτικά από το στόμα του λαού. Νάτος λοιπόν ο Ιδιωτικός Τομέας της ελληνικής οικονομίας που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του, ενώ ο Δημόσιος, πρέπει να κάνει οικονομία και στη... γάζα.
Το αστικό σύστημα έχει σαπίσει και η μεγαλοαστική τάξη στη χώρα μας ξεσκίζεται, αγκαλιάζεται για να ξαναδιαιρεθεί, μέσα σε συνθήκες μπόχας. Το ζητούμενο είναι να πει ο λαός αυτή τη φορά: Μπόχα!, Αεέρααα να φύγουνε.
★★★

Ενώ ο γερμανικός κολοσσός της Ντόιτσε Μπανκ μπαίνει σε αξεπέραστη κρίση... Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, όπως δήλωσε ο Τσίπρας...

http://www.m-lkke.gr/  - Λαϊκός δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com