...................

16 Οκτ 2016

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Ξάνθη

Μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης
ενάντια στην επίθεση, την εξάρτηση και τον πόλεμο

Πολιτική εκδήλωση
Κυριακή 16 Οκτώβρη, 18:30, Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
Ομιλητής: Σαπουνάς Τάσος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται πολύτιμος διαχειριστής για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, αφού καταφέρνει για την ώρα να κρατάει το λαό στη γωνία. Οι νόμοι της για τη φοροεπιδρομή, το πετσόκομμα των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις και τόσα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, αποτελούν μόνο τον πρόλογο στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης». Με τη δεύτερη «αξιολόγηση» ετοιμάζουν μείωση του κατώτατου μισθού, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της απεργίας, διάλυση των σωματείων.
Την ίδια στιγμή, η χώρα βρίσκεται πάνω στο «τόξο της φωτιάς», που ξεκινά από τη Βαλτική και την Ουκρανία και φτάνει μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Είναι το αποτέλεσμα του οξυμμένου ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, που τροφοδοτείται από την κρίση του καπιταλισμού και εντείνει τα αδιέξοδά του, κάνοντάς τον ακόμα πιο επιθετικό για τους λαούς. Η κυβέρνηση μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, φέρνοντας το λαό αντιμέτωπο με πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Υποτάσσεται πλήρως στις εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ στο ζήτημα των προσφύγων, με την πολιτική της στρώνει το δρόμο για να πατήσουν οι ρατσιστικές, εθνικιστικές και φασιστικές κραυγές.
Το ΚΚΕ(μ-λ) σας καλεί να ανοίξουμε μαζί το δικό μας δρόμο. Το δρόμο που ανοίγει ένας λαός αποφασισμένος και οργανωμένος, μέσα από την πάλη του και τη σύγκρουσή του με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα για να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέβουν, αυτά που μας ανήκουν.
Να κτίσουμε ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τον επαναστατικό δρόμο για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com