18 Οκτ 2016

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Ηράκλειο

Με την εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, συνεχίστηκε ο κύκλος των κομματικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ(μ-λ).

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, με σημαντική συμμετοχή της νεολαίας. Την εισήγηση από τη μεριά του Καθοδηγητικού Οργάνου έκανε ο σ. Κώστας Μπεκιάρης, αναλύοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόσμο και τη χώρα μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιόδου αλλά και τα μέτωπα πάλης που καλείται να πλαισιώσει ο λαός μας, προκειμένου να μπορέσει να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχονται τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, αλλά και στα νέα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από τον εισηγητή όσο και από την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, στο ζήτημα του προσφυγικού και της διπρόσωπης κυβερνητικής πολιτικής. Ζήτημα που απασχόλησε πριν από λίγο καιρό την τοπική επικαιρότητα και το οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επανέλθει, βάζοντας σοβαρά καθήκοντα για την Αριστερά.

Σημαντική ήταν η συζήτηση γύρω από τις διώξεις των Τούρκων κομμουνιστών αγωνιστών της ΑΤΙΚ και τις πρωτοβουλίες υποστήριξής τους που πρέπει να παρθούν, αλλά και η συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αφιερώθηκε στο ζήτημα της «επανεκκίνησης» της ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΑΣ, συνολικά και τοπικά, και της αναβάθμισης της λειτουργίας της ώστε να μπορέσει να συμβάλει ουσιαστικά στα μέτωπα πάλης της περιόδου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και έκανε μια σύντομη τοποθέτηση εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: