Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

30 Οκτ 2016

Μετά το "Μακεδονία ξακουστή" και τον "στρατηγό άνεμο" τι;

Είναι εντυπωσιακό το τι μπορεί να κάνει κανείς για να κρατηθεί στην εξουσία, για να δώσει τα διαπιστευτήριά του, να πείσει τους ...κατά τα άλλα αντιπάλους του ότι είναι ικανότερος όλων να τους υπηρετήσει.
Χρόνια και δεκαετίες προσπαθούσε αυτή η "επίσημη" αριστερά, του ...εσωτερικού αλλά όχι μόνο αυτή αλλά και η άλλη, να πείσει το σύστημα -και όχι το λαό- για το πόσο ικανή είναι να υπηρετήσει αυτούς που με τη βία δεν επέτρεψαν να γίνει αφέντης στο τόπο του ο λαός, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς αφέντες αυτού του τόπου. Γλείφανε δεξιά και αριστερά για ένα μπράβο, για ένα χάδι, κυρίως δεξιά βεβαίως, δίνανε ότι εχέγγυα τους ζητάγανε, καταδίκασαν το κομμουνιστικό κίνημα, υιοθέτησαν τον αντισταλινισμό ως προκάλυμα του αντικομμουνισμού, δημιούργησαν στον αριστερό και λαϊκό κόσμο αμφιβολίες για τις μεγάλες εργατικές, λαϊκές και εθνιμοαπελευθερωτικές επαναστάσεις, για τις δυνατότητες που έχουν οι εργάτες και οι λαοί να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, καταδίκαζαν τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται -κυρίως από τα επαναστατικά και λαϊκά κινήματα βεβαίως-, προβοκατορολογούσαν όταν χτυπιόταν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, δικαιολογώντας έτσι την αντίδραση των κατασταλτικών δυνάμεων, στεκόντουσαν υπεύθυνα όταν το σύστημα τους καλούσε, από τη περίοδο της χούντας ως τους ξεσηκωμούς της νεολαίας και του λαού το 2008 και τη διετία 2010 - 2012, αναγόρευαν το λαό ανεύθυνο όταν ξεσηκωνόταν και υπεύθυνο όταν πήγαινε στις κάλπες, μέχρι και στον φασισμό-ναζισμό έδειξαν ανοχή από τη δεκαετία του '70 ακόμη όταν στο όνομα της δημοκρατίας -της ουδέτερης- υπερασπιζόντουσαν το δικαίωμά του να "εκφράζεται" ελεύθερα, ξεπούλησαν κάθε αντιιμπεριαλιστικό και για την ανεξαρτησία της χώρας λαϊκό αγώνα, στο όνομα της "αντικειμενικής" παγκοσμιοπόιησης και του "διεθνισμού" της ΕΟΚ-Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να καταλήξουν, έτσι για το καπρίτσιο της ιστορίας, στηριζόμενοι στην απελπισία, την οργή αλλά και τις ελπίδες του λαού να γίνουν κυβέρνηση. Παραφωνία για το σύστημα βέβαια γιατί για άλλους λόγους και ρόλους τους ήθελαν. Αλλά η ιστορία δεν προγραμματίζεται ούτε ελέγχεται.
Αφού λοιπόν με χρόνια και με καιρούς κατάφεραν να ξεπεράσουν τον άλλο μεγάλο αντίπαλό τους (τρομάρα του κι αυτού) και να πάρουν τη πρωτοκαθεδρία στα πλαίσια της υπεύθυνης αριστεράς κατάφεραν να γίνουν κυβέρνηση. Ο κύριος και βασικός κορμός της. Παρέα με ποιούς; Με αυτούς που λίγους μήνες πριν δεν είχαν "καμιά" ιδεολογικοπολιτική συγγένεια. Τους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές, τους... τους....,! Και τι δε λέγανε για τους ψεκασμένους νυν συμμάχους τους!
Για να κάνουν τι; Για να ξεχάσουν ακόμη και τα λίγα αριστεροφανή που έλεγαν λίγες μέρες πριν πάρουν τα απαιτούμενα ψήφια. Για να δώσουν όρκους πίστης και υπευθυνότητας στο ντόπιο και ξένο κατεστημένο, κυρίως το δεύτερο. Για να αποδείξουν στη πράξη τους όρκους τους στην "ευθύνη" και στο "ρεαλισμό" διατρανώνουν, και το κάνουν, ότι θα εφαρμόσουν όλα όσα συμφώνησε η "χώρα" με τους δυνάστες της, ότι θα τιμήσουν τις υπογραφές των προκατόχων και σκοτεινών αντιπάλων τους! Και για να αποδείξουν πόσο ικανοί λακέδες και γενίτσαροι είναι κάνουν περισσότερα απ' όσα τους ζητούν οι "αντίπαλοί" τους!
Γιατί αυτοί μπορούν να εγγυηθούν ότι ο λαός θα μείνει στην άκρη, γιατί είναι πιο ικανοί, από τους παλιούς τους ανίκανους, να "εκσυγχρονίσουν" το κράτος καταργώντας όλα όσα βασάνιζαν τους άρχοντες αυτής της χώρας, ότι μπόρεσε ο λαός να κατακτήσει κάτι δεκαετίες πριν με τις ...ξεπερασμένες μορφές πάλης του και με πρωτοπορία τους επίσης ξεπερασμένους, "χρήσιμους σε μια άλλη εποχή", κομμουνιστές.
Εσκυγρονισμός και αριστερό γι' αυτούς είναι το "yes men" στους ιμπεριαλιστές, το "ιδού η χώρα σας", το ξεπούλημά της, η φτώχια και η εξαθλίωση του λαού, το χτύπημά του όταν αυτός διαμαρτύρεται. Ο αντικομμουνισμός δια της υπερασπίσεώς του!
Είναι τόσο ξεφτίλες που ακόμη και το "Μακεδονία ξακουστή", όπως και άλλα τέτοια "πατριωτικά τραγουδάκια", ακούσαμε στις παρελάσεις, προσπαθούν τόσο πολύ να πείσουν ότι δεν είναι μιας χρήσης -κάτι σα το χαρτί υγείας- αλλά ότι μπορούν να γίνουν μόνιμοι υπηρέτες του συστήματος που χρησιμοποιούν μέχρι και με τον "στατηγό άνεμο", αυτόν που καλούσε πριν τρία χρόνια τη ΝΔ να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή!!!
"Φαίνεται πως από τη σημερινή κυβέρνηση η "Νέα Ελλάδα" θα χτιστεί χέρι χέρι, αν χρειαστεί και με τους ακροδεξιούς εθνικιστές, γιατί όχι και με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της κυβέρνησης ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;". Έτσι για να παραφράσω-προσαρμόσω τη τότε δήλωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση Πολύδωρα στο σήμερα.
Όλα είναι δυνατά λοιπόν από τους "αριστερούς" οσφυοκάμπτες.
Επόμενο βήμα, διόλου απίθανο, να ακούσουμε για την Αγιασοφιά και τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, κι αν όχι γι' αυτόν για τον άλλο στυλοβάτη της "εθνικής ενότητας" ονόματι Μπαλτάκο. Άλλωστε από πολύ νωρίς και αυτός βάρεσε προσοχή "μπροστά σε αυτά που κάνει η αριστερή -δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήλπιζα και ευχόμουν και παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάνουμε εμείς". Τίποτα δεν αποκλείεται πλέον! Εξ άλλου η "Εθνική Ενότητα" δεν είναι το μέσον για να ...ανακάμψουμε;
Πολλά έχουμε να δούμε ακόμη, τίποτα δεν θα μας ξαφνιάσει όμως. Άλλωστε το είχε ...προβλέψει ένας άλλος "ξεπερασμένος".
Ο ρεβιζιονισμός στην εξουσία, είπε, είναι η αστική τάξη στην εξουσία.
Κάθε είδους ρεβιζιονισμός και με όλα όσα συνεπάγεται σε μια χώρα σα τη δική μας θα πρόσθετα. Πόσο μάλλον που αυτοί έπαψαν να είναι ακόμη και ρεβιζιονιστές καιρό τώρα. Μόνο μη χρειαστεί να το αποδείξουν κι άλλοι αυτό στο μέλλον, από αυτούς που επιμένουν να είναι!
Τέτοια ξεφτίλα δεν ζήσαμε ούτε επί σοσιαλισμού της δεκαετίας του '80! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: