...................

15 Οκτ 2016

Χανιά: συγκέντρωση - πικετοφορία ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!

Την ίδια ώρα που η υπερδραστηροποίηση της βάσης της Σούδας επιβεβαιώνει ξανά ότι η χώρα παραμένει κρίσιμο πολεμικό γρανάζι του ΝΑΤΟ για το μακέλεμα των λαών της περιοχής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, υπηρετώντας την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, μεθοδεύει νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, απελευθέρωση απολύσεων, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Η νέα καταιγίδα μέτρων στοχεύει τη καρδιά των εργατικών κατακτήσεων. Και εν όψει δεύτερης αξιολόγησης όλα είναι στο τραπέζι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, για το οποίο πανηγυρίζει ο Κατρούγκαλος, προτείνει νέα μείωση βασικού μισθού, μέσω του διαχωρισμού παλιών και νέων εργαζομένων.
Η κυβέρνηση ενώ παραμυθιάζει για τη δήθεν προστασία των φτωχών στρωμάτων ήδη έχει ψηφίσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα το Μάιο και εντείνει τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών. Ενώ φλυαρεί περί δίκαιης ανάπτυξης, προωθεί μέτρα που συντείνουν στη δημιουργία εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα, έρμαιο στις διαθέσεις ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Στοχεύουν στο να μη μπορούν εργατική τάξη και ο λαός να σηκώσουν κεφάλι.

Γίνεται φανερό ότι η ανάπτυξη τους, δηλαδή η αύξηση της κερδοφορίας τους, θα γίνει στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς, στα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων.
Για αυτό όσο και εάν οι ''προστάτες'' μας, ΗΠΑ και ΕΕ, συγκρούονται με αφορμή τη ρύθμιση του χρέους, άλλο τόσο συμφωνούν στην ανάγκη να παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο άθλιος ρόλος της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, που φορώντας το κοστούμι του κοινωνικού εταίρου τα βρήκε με το ΣΕΒ και συναντήθηκε με το ΔΝΤ, υπογραμμίζει την ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις για να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα.
Ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης του κόσμου της δουλειάς είναι η μόνη πραγματική διέξοδος που μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση, να ανοίξει δρόμους στη λαϊκή πάλη.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης θέλοντας να υπηρετήσει αυτή τη κατεύθυνση,καλεί σε συγκέντρωση-πικετοφορία τη Τρίτη 18/10 στις 7μμ στη πλατεία Αγοράς,ημέρα έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης. Απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα κοινής δράσης και αγώνα σε όποια συλλογικότητα ή ανένταχτο αγωνιστή θέλει να συμβάλει στη δημιουργία λαϊκών αντιστάσεων μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα.
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
• ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
• ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/10 7:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com