...................

13 Οκτ 2016

ΧΑΝΙΑ: Η επίθεση στον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Η μη ανταπόκριση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων που είχαν καλεστεί στη σύσκεψη-συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την επίθεση στα εργασιακά που ετοιμάζεται από κυβέρνηση - Ε.Ε.- ΔΝΤ, δυσχεραίνει την προσπάθειά της Πρωτοβουλίας ν’ ανοίξει το ζήτημα παραπέρα στην πόλη και με πιο μαζικούς όρους.
Ωστόσο μέσα και από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε την Τετάρτη 12-10 οι δεκάδες αγωνιστές που συμμετείχαν, πείστηκαν για την αξία της επίμονης προσπάθειας απεύθυνσης στο λαό, χωρίς καθυστερήσεις και αυταπάτες, για το που το πάει η κυβέρνηση και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η δεύτερη αξιολόγηση, ανεξάρτητα από τη διάρκειά της και τις κόντρες του Σόιμπλε και της Γερμανίας με το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ.
Συνεχίζοντας να πιέζει και άλλες δυνάμεις η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί ήδη με απόφαση της σύσκεψης - συζήτησης σε συγκέντρωση - πικετοφορία την Τρίτη 18-10 στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς, μέρα έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης.
Η επίθεση στους βασικούς όρους συγκρότησης της εργατικής τάξης αφορά ευρύτερα τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο της δουλειάς. Η υπαρκτή δυνατότητα συγκρότησης ξανά της εργατικής τάξης μπορεί να την κάνει κορμό της λαϊκής πάλης και αυτό είναι που θέλει ν’ αποφύγει το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του και γι’ αυτό προχωράει στη νέα αντεργατική λαίλαπα. Γι’ αυτό και από την πλευρά μας πρέπει να επιμείνουμε στην αντίσταση μ’ όλες μας τις δυνάμεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com