...................

15 Οκτ 2016

Οι κομμουνιστές δεν θα λυγίσουν!

Οι κομμουνιστές, ακριβώς γιατί πάλεψαν μέσα στον λαό και μαζί με τον λαό στις πιο δύσκολες στιγμές, και δεν τον εγκατέλειψαν σαν τρωκτικά, άντεξαν τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τις διώξεις. Και κατόρθωσαν αν και ηττημένοι (για κάποιους "ευτυχώς"), να έχουν σε όλα τα χρόνια που πέρασαν αναφορά και ρόλο στην λαϊκή πάλη.

Άντεξαν και δεν λύγισαν οι κομμουνιστές. Άντεξαν στην αντιδραστική στροφή της ιστορίας, άντεξαν κόντρα στην ήττα των κινημάτων και την παλινόρθωση του καπιταλισμού, άντεξαν τις σφαίρες από ζάχαρη και την "ταξική ειρήνη", άντεξαν απέναντι στην απογοήτευση και την παραίτηση, τις διασπάσεις. Άντεξαν κόντρα στο ξεπούλημα, την ιδιώτευση, κόντρα σε όλους εκείνους που παραδόθηκαν στις αγκαλιές του συστήματος.

Οι κυβερνητικοί χαρτογιακάδες συμπεριφέρονται τις τελευταίες μέρες όπως οι μνηστήρες της Πηνελόπης. Μολύνουν το μνημείο της Καισιαριανής με την βέβηλη παρουσία τους. Ψεκάζουν την αξιωματικό του ΔΣΕ, ξυλοφορτώνουν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και καλούν τον κόσμο να βγει στο δρόμο για να πιέσουν δήθεν τους ιμπεριαλιστές να μας λυπηθούν ενόψει των αντεργατικών μέτρων. Κάθονται στο αρχοντικό ενός ξένου βασιλιά, τρώνε το βιος του, πασπατεύουν τις υπηρέτριες και κοροϊδεύουν τον μικρό γιο του που αισθάνεται αδύναμος. Σάμπως ο Οδυσσέας θα εμφανιστεί ποτέ του; Πέθανε λογικά κάπου στις θάλασσες που περιπλανήθηκε. Κανείς δεν έχει ακούσει νέα του. Μόνο η Πηνελόπη που μάλλον τάχει χαμένα, περιμένει να εμφανιστεί, χρόνια τώρα...

Οι κομμουνιστές θα αντέξουν! Και μόλις αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που έχουν μπροστά τους, όταν ξεπεράσουν τις χίλιες δυο δοκιμασίες που θα τους βάλει η ζωή, θα επιστρέψουν στο αρχοντικό τους. Και θα ανταμείψουν τους μνηστήρες για τις ύβρεις τους όπως τους πρέπει, μια και καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com