23 Οκτ 2016

Τρομακτικός κρότος πάνω από το Ρέθυμνο

Ένας εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη πριν τις 12:00 αναστάτωσε τους κατοίκους που πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και προσπαθούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί.
Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν για λάθος ρίψη πυραύλου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης βολών στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, άλλες ανέφεραν ότι ο θόρυβος προκλήθηκε από πολεμικό  αεροσκάφος, το οποίο ενδέχεται να «έσπασε» το φράγμα του ήχου πάνω από τον ουρανό της Κρήτης. Μέχρι αργά το βράδυ επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό δεν είχε εκδοθεί.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Ο τρομακτικός κρότος πάνω από το Ρέθυμνο χθες δικαίως ανησυχεί τους κατοίκους ολόκληρου του νησιού της Κρήτης. Η ένταση της δραστηριότητας της Βάσης της Σούδας και του Πεδίου Βολής είναι κάτι που δε κρύβεται και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Οι συνέπειες από τις βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης, τις υπερπτήσεις μαχητικών και την παρουσία πολεμικών πλοίων (συχνά πυρηνοκίνητων) στον κόλπο της Σούδας, είναι καθημερινές και πολύ σοβαρές. Το χειρότερο, με δεδομένες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, είναι πως ο τόπος μας μετατρέπεται πια σε βασικό ορμητήριο ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου για τους λαούς ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Η ανάγκη ενίσχυσης της φιλίας με τους γύρω λαούς στην κατεύθυνση υπεράσπισης της Ειρήνης επιβάλλει να κινητοποιηθούμε ξανά ενάντια στις βάσεις και την επικίνδυνη ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Να γιατί πρέπει με μαζική κινητοποίηση να βροντοφωνάξουμε πως ο ηγέτης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος στον τόπο μας. Να γιατί ο αγώνας για το διώξιμο των βάσεων του θανάτου είναι κρίσιμος για τη ζωή και το μέλλον μας.

Χανιά 21-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: