29 Οκτ 2016

Ινδία: Η σφαγή των κομμουνιστών ανταρτών προξενεί οργή στις λαϊκές μάζες (βίντεο και φωτογραφίες)

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα σε μια από τις φτωχό-συνοικίες της Γκουντούρ, μια πόλη στο κέντρο του Άντρα Πραντές, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στην σφαγή των κομμουνιστών ανταρτών στην Μαλγκανγκίρι της Οντίσα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στην κεφαλή της διαδήλωσης μετάφεραν την σωρό μιας σκοτωμένης μαχήτριας, στελέχους των μαοϊκών της Boddu Kundantalu, που ήταν γνωστή με το επαναστατικό όνομα Mamata. Με συνθήματα υπέρ του αντάρτικου οι χιλιάδες διαδηλωτές κατήγγειλαν την βάρβαρη σφαγή τριάντα ανταρτών, ανδρών και γυναικών σε ενέδρα των ειδικών δυνάμενων της αστυνομίας. Το Σαββατοκύριακο δολοφονήθηκαν 24 και τις επόμενες ημέρες άλλοι έξι στην διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Όσο περνάνε οι ημέρες και γίνονται γνωστά τα γεγονότα, αποκαλύπτεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν εν ψυχρώ τους περισσότερους αντάρτες αφού πρώτα τους περικύκλωσαν και τους αιχμαλώτισαν. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκαν και σε όσους κατάφεραν να προλάβουν στην διάρκεια της καταδίωξης. Πλήθος αριστερών και δημοκρατικών οργανώσεων σε όλη την Ινδία έχουν κινητοποιηθεί και καταγγέλλουν το μαζικό έγκλημα.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο επικεφαλής της επιτροπής του ανατολικού τομέα του ΚΚ Ινδίας(Μαοϊκού ) σύντροφος Kailash, με μαγνητοφωνημένο μήνυμα του που στάλθηκε στα ΜΜΕ δηλώνει πως το ηθικό του Λαϊκού Στρατού είναι υψηλό παρά τις απώλειες που υπέστη και προειδοποιεί την κυβέρνηση του Άντρα Πραντές και ειδικά τον πρωθυπουργό Chandrababu Naidu πως θα υπάρξουν σκληρά αντίποινα. Ταυτόχρονα κατήγγειλε πως οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις παρά το γεγονός πως έχουν συλλάβει ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος δεν το ανακοινώνουν με σκοπό να τον δολοφονήσουν κρυφά. Όλα τα ινδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές στο Άντρα Πραντές και στις γειτονικές περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αναμένοντας την αντίδραση του αντάρτικου.


Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα και στον ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ:

Οντίσα, Ινδία: Αίμα στον κόκκινο....παράδεισο!Δεν υπάρχουν σχόλια: