5 Οκτ 2016

Ένα σχόλιο

Στις 26 Σεπτέμβρη διακινήσαμε στα σχολεία και δημοσιεύσαμε στο διαδίκτυο την προκήρυξη που φαίνεται στους παρακάτω συνδέσμους:

http://agkinekp.blogspot.gr/2016/09/blog-post_26.html
https://antigeitonies.blogspot.gr/2016/09/blog-post_99.html

Στις 28 του μήνα είδαμε στην «Εφημερίδα Συντακτών» το παρακάτω άρθρο:

http://www.efsyn.gr/arthro/paremvaseis-poy-ftohainoyn-sholeio-kai-toys-ekpaideytikoys,

άρθρο το οποίο αναδημοσιεύτηκε στο Λαϊκό Δρόμο της 1ης Οκτώβρη:

www.m-lkke.gr/articles/7330/213/Εκπαίδευση:-κόφτες-παντού-Φτωχαίνουν-το-σχολείο--και-τους-εκπαιδευτικούς.html

Θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1. Δεν έχουμε καμία άποψη ότι υπάρχει κάποιου είδους πνευματική ιδιοκτησία σε πολιτικοσυνδικαλιστικά κείμενα και προκηρύξεις. Αντίθετα, θεωρούμε θετική την ώσμωση απόψεων και τη χρησιμοποίηση και δικών μας κειμένων.

2. Ευνόητο είναι, ότι -όπως και νάχει- καλό είναι να αναφέρεται η πηγή. Άλλωστε, έτσι όπως είναι η κατάσταση, δε θα θέλαμε σε λίγο καιρό, όταν κανείς δε θα θυμάται ποιος έγραψε τι, να πρέπει να απαντήσουμε σε κατηγορία ότι… αντιγράφουμε κείμενο του Λαϊκού Δρόμου ή, ακόμα περισσότερο της ΕφΣυν.

3. Όμως, το ότι τμήμα της προκήρυξής μας χρησιμοποιείται σε άρθρο που καταλήγει σε αναλυτική ενημέρωση για τις δικαστικές προσφυγές της ΔΟΕ και αναπληρωτών (σα να είναι αυτή η απαιτούμενη απάντηση), δηλαδή σε κατεύθυνση ολοκληρωτικά διαφορετική από τη δική μας, είναι λαθεμένη τακτική του αρθρογράφου στην ΕφΣυν και στο Λαϊκό Δρόμο. Όπως είναι γνωστό, χωρίς να αποκλείουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το κίνημα να χρησιμοποιήσει σε κάποια φάση (ως τριτεύουσα πλευρά) ακόμα και τα αστικά δικαστήρια, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην υποκατάσταση των αγώνων από δικαστικές προσφυγές και στην μετατροπή των συνδικαλιστικών οργάνων σε διεκπεραιωτές δικαστικών προσφυγών - όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

4. Ελπίζουμε ότι αντίστοιχα κείμενά μας σε σχέση με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το ρόλο τους και τις εκλογές τους, να τύχουν αντίστοιχης φιλοξενίας και χρησιμοποίησης.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
agkinekp.blogspot.gr
4 Οκτ 162 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Το σχόλιο είναι απαράδεκτο και γι' αυτό διαγράφηκε. Ο Χρήστος είναι γνωστός και για τη διαδρομή του στο κομμουνιστικό κίνημα και για τους αγώνες του και για τις αναλύσεις του. Οι διαφορές και η επισήμανση ενός λάθους δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τον συκοφαντεί και να του αποδίδει χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Ας ψάξει αλλού να βρει καριερίστες ο σχολιαστής.