15 Οκτ 2016

Κινητοποίηση στη Λέσβο: Κάλεσμα συμμετοχής - καταγγελία για υποκλοπή της υπογραφής της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
(Για τους υποκλοπείς υπογραφών στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και αθώωσης των ιμπεριαλιστών..)

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ) συμμετείχε και παρέμβηκε στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 3/10 στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» της Μυτιλήνης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Με την παρέμβαση της αυτή ανέδειξε τις ευθύνες της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αναγκαιότητα κινήματος και κοινής πάλης ντόπιων και προσφύγων/ μεταναστών σε κατεύθυνση διεκδίκησης των κοινών δικαιωμάτων μας, σε κατεύθυνση αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική.

Σήμερα (15/10) και χωρίς να έχει υπάρξει καμιά άλλη συνεννόηση μεταξύ της ΛΑ-ΑΑΣ και των διοργανωτών της σύσκεψης αυτής, διαπιστώσαμε ότι κυκλοφορεί ανακοίνωση - κάλεσμα για την κινητοποίηση της Τρίτης 18/10 που έχει και την υπογραφή της ΛΑ-ΑΑΣ, και μάλιστα παραποιημένη!

Πρόκειται για ένα κείμενο στο οποίο δεν είχαμε καμιά συμμετοχή στη διαμόρφωση του και που ποτέ δεν μας προτάθηκε να το συνυπογράψουμε! Ένα κείμενο με σαφή φιλοκυβερνητική χροιά, με καμιά πραγματική καταγγελία του πολέμου και των ιμπεριαλιστών που τον προωθούν, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο τους. Ένα κείμενο που δεν λέει λέξη για την -προφανή για μας- ανάγκη να αναπτυχθεί μαζική πάλη από ντόπιους και πρόσφυγες που θα διεκδικεί τα δικαιώματα των προσφύγων (σίτιση, στέγαση, δουλειά, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έγγραφα κλπ) απέναντι στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική. Ένα κείμενο που ουσιαστικά τον «αντιφασισμό και τον αντιρατσισμό του» τον τοποθετεί στο πλάι της κυβερνητικής πολιτικής και όχι απέναντι της μιας και είναι αυτή ακριβώς που τον τροφοδοτεί και του στρώνει το δρόμο!

Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμιά απολύτως πρόθεση να προστεθούμε στις υπογραφές και τις συλλογικότητες που έχουν την πολιτική επιλογή να βγάζουν λάδι και να επιχειρούν να «διορθώσουν» την κυβερνητική πολιτική κρατώντας το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της αδράνειας και της υποταγής. Απαιτήσαμε διόρθωση και δημόσια συγγνώμη από αυτούς που είχαν την έμπνευση να υποκλέψουν την υπογραφή μας, αναδεικνύοντας και με αυτή την απολύτως απαράδεκτη πρακτική τα χαρακτηριστικά των πολιτικών τους επιλογών.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Μυτιλήνης να συμμετέχει μαζικά στη διαδήλωση της Τρίτης 18/10 και να της δώσει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Μια αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μια διαδήλωση καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής και ανάδειξης των δικαιωμάτων των προσφύγων, μια διαδήλωση-κάλεσμα στη κοινή πάλη ενάντια στους κοινούς εχθρούς των προσφύγων/μεταναστών, του λαού μας και των λαών της περιοχής.

Μυτιλήνη 15-10-2016

Υ.Γ. (Α.σ.Γ.):  την ανακοίνωση που καταγγέλει η Λαϊκής Αντίσταση - Α.Α.Σ. μπρείτε να τη δείτε εδώ: http://www.lesvosnews.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com