...................

18 Οκτ 2016

Συγκρότηση της Λαϊκής Αντίστασης στις Ανατολικές και στις Δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 17 Οκτώβρη, συνεδρίασε το συντονιστικό της Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ Θεσσαλονίκης και συζήτησε την κρισιμότητα των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων. Η ιδιαίτερα επικίνδυνη όξυνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας) και το εύρος των επιθετικών τους ενεργειών, με επίκεντρο τη Συρία και την Ουκρανία, αποκτούν χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης. Από την άλλη η συμμετοχή της χώρας μας με διάφορους τρόπους (βάσεις, «στρατηγικές συνεργασίες» κ.λ.π.) στα επιθετικά σχέδια των «συμμάχων» μας, δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις. Η χώρα μας μετατρέπεται σε βάση των πολέμων των ιμπεριαλιστών και ο λαός μας μαζί με τους λαούς της περιοχής, βρίσκονται μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο μέσα σ’ αυτόν τον φρικιαστικό «γύρο του θανάτου».
Στο εσωτερικό, η βάρβαρη επίθεση ενάντια στο λαό μας παίρνει τρομακτικές διαστάσεις, με αιχμή τα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται. Πρόκειται για μια ακόμα αντιδραστική πολιτική, για μια ακόμα σειρά εξοντωτικών για το λαό μέτρων, συνέχεια και όχι τέλος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, με τις υποδείξεις και τις ευλογίες του ντόπιου κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστικών επιτελείων.
Το προσφυγικό (ήδη η Λαϊκή Αντίσταση στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιείται στους χώρους των προσφυγικών στρατοπέδων και στις γειτονιές) και οι πλειστηριασμοί σπιτιών είναι από τα θέματα που απασχολούν και με διάφορους τρόπους. Η επιτυχημένη εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης Δυτικών Συνοικιών στο Ωραιόκαστρο και οι επισκέψεις στον καταυλισμό της Softex, αφήνουν περιθώρια για μια πιο αποτελεσματική και ελπιδοφόρα ανάπτυξη της παρέμβασης μας.
Μπροστά στην κρισιμότητα όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας, το συντονιστικό θεωρεί ότι η παρέμβαση, τόσο κεντρικά, όσο και σε τομείς της πόλης, πρέπει να αναβαθμιστεί με μια πιο τακτική και ουσιαστική λειτουργία.
Οι μέχρι τώρα πετυχημένες πρωτοβουλίες που πάρθηκαν στις συνοικίες, θα συνεχιστούν πιο εντατικά, πιο οργανωμένα και πιο στοχευμένα με τη συγκρότηση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ στις ανατολικές και στις δυτικές συνοικίες.
Η διάρθρωση αυτή θα επιτρέψει μια αμεσότερη σύνδεση με τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και θα βοηθήσει ν’ αποκτήσει η Λαϊκή Αντίσταση ένα σαφέστερο, πιο διακριτό στίγμα και αναγνωρίσιμο στις γειτονιές παρέμβασης μας. Το συντονιστικό θεωρεί ότι η συχνότητα, η τακτικότητα και η δημοκρατική και λειτουργική συμμετοχή στις συνελεύσεις Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ των ανατολικών και των δυτικών συνοικιών, θα ανοίξει δρόμους στην παρέμβαση μας, θα βοηθήσει στην εμπλοκή περισσότερων αγωνιστών στις διαδικασίες και θα δώσει νέες ευκαιρίες για πρωτοβουλίες κοινής δράσης σε τοπικό επίπεδο.
Η Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ των ανατολικών και των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται για την επιτυχία της Αντιπολεμικής, Αντιιμπεριαλιστικής, Αντιφασιστικής διαδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καλεί στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com