...................

4 Οκτ 2016

Κρήτη: Να απομονώσουμε τις φασιστοσυμμορίες και την πολιτική που καλύπτει τη δράση τους

Να απομονώσουμε τις φασιστοσυμμορίες και την πολιτική που καλύπτει τη δράση τους
Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες θύματα του πολέμου και του ιμπεριαλισμού
Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

Την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός υποδέχονταν τον αρχηγό των Νατοϊκών δυνάμεων και η βάση της Σούδας και το Πεδίο Βολής Κρήτης ετοίμαζαν την υποδοχή του στις φονικές εγκαταστάσεις τους με βολές Πάτριοτ, ένας νέος άνθρωπος νοσηλεύονταν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο της πόλης του Ρεθύμνου μετά από νυχτερινή επίθεση κρανοφόρων και ροπαλοφόρων φασιστοσυμμορίας στο Ρέθυμνο.
Η ίδια φασιστοσυμμορία είχε δράσει λίγα 24ωρα πριν κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών με την προκλητική κάλυψη της αστυνομίας, όπως αποκαλύπτεται και σε σχετικό βίντεο. Η κάλυψη της αστυνομίας αποθρασύνει επικίνδυνα τη δράση των φασιστοσυμμοριών στο Ρέθυμνο και κάτι τέτοιο δε γίνεται εν αγνοία της κυβέρνησης. Αντίθετα η πολιτική της φτώχειας που βαθαίνει και της μετατροπής του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο, γεννά ένα ζοφερό κλίμα φασιστικοποίησης που τροφοδοτεί τις φασιστοομάδες και ταυτόχρονα τις αξιοποιεί παρά την υποκρισία της για την τρομοκράτηση λαού και νεολαίας. Η δράση των ΜΑΤ κατά ηλικιωμένων συνταξιούχων, όταν τολμούν να βγαίνουν στο δρόμο, είναι αποκαλυπτική.
Παρά τη δεινή κατάσταση του κόσμου της δουλειάς ετοιμάζονται νέα βαθειά αντεργατικά μέτρα και πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων. Ετοιμάζεται ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα αντί για πολιτική αλληλεγγύης στην προσφυγιά, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου φτιάχνει πολλές Αμυγδαλέζες και δίνει ότι της ζητούν οι φονιάδες των λαών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για την υπηρέτηση των πολεμικών τους σχεδίων στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία. Υπηρετούν τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου, οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και για την υπηρέτηση της πολιτικής τους βολεύονται από το ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες και τη δαιμονοποίηση των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Για την άθλια κατάσταση που δημιουργείται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και για τα ασταμάτητα καραβάνια της προσφυγιάς υπάρχουν ένοχοι και ο λαός μας πρέπει να τους πολεμήσει συμβάλλοντας στη συγκρότηση μετώπου πάλης των λαών.
Όρος γι’ αυτό είναι να διατηρήσει τη στάση ανθρωπιάς απέναντι στα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και ταυτόχρονα να οικοδομήσει ξανά τις αντιστάσεις του ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο για την καταστροφή χωρών.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Συγκέντρωση Πέμπτη 6 Οκτώβρη 7:00 μ.μ. πλατεία Αγοράς

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com