...................

22 Οκτ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα γεγονότα στη Σάμο

Σάββατο 22/10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η αστυνομική επιχείρηση προσαγωγής και τρομοκράτησης των 14 αλληλέγγυων που επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 22/10 το Κέντρο κράτησης προσφύγων στη Σάμο, είναι αποκαλυπτική της πραγματικής αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιδιώξεων της ενάντια στο λαό και τη νεολαία της χώρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που επέμβηκαν για να σταματήσουν τη συζήτηση των 14 με τους δεκάδες πρόσφυγες που συνέρρεαν δίπλα τους, ήταν η απτή απόδειξη της κυβερνητικής πολιτικής που με αντιρατσιστικό μανδύα απαγορεύει την συνάντηση του λαού και της νεολαίας της χώρας με τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και λεηλασιών. Εξάλλου τα αστυνομικά όργανα στη συνέχεια -κρατώντας τους 14 μέσα στο «διοικητήριο» του Κέντρου- εξήγησαν σε όλους τους τόνους ότι «απαγορεύεται η είσοδος», ότι «δεν πρέπει να ταράζονται οι πρόσφυγες», ότι στο «Κέντρο ισχύουν οι νόμοι της ΕΕ» αλλά και ότι «για τη διακίνηση ανακοινώσεων ακόμα και στους δρόμους απαιτείται άδεια από το
κράτος».

Αλλά και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέστη στην επιχείρηση τρομοκρατίας-νουθεσίας των 14 αγωνιστών δήλωσε φαρδιά πλατιά «ότι η είσοδος στο Κέντρο είναι παράνομη» και στα ερωτήματα τι θα ακολουθήσει απάντησε ότι «η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της». Έτσι με απειλές για χειροπέδες και αυτόφωρο οι 14 -παρόλο που οι περισσότεροι είχαν δώσει ταυτότητες- μεταφέρθηκαν με κλούβα(!) από το Κέντρο προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης της Σάμου για… εξακρίβωση στοιχείων, όπου κρατήθηκαν άλλη μία ώρα πριν αφεθούν ελεύθεροι!

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου τη βάρβαρη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που με το όνομα «ανοιχτή δομή» έχει φυλακίσει στην πραγματικότητα 2.300 πρόσφυγες (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 21/10) σε Κέντρο χωρητικότητας 800 ατόμων, σε απάνθρωπες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης, την πολιτική των απαγορεύσεων και της τρομοκράτησης ενάντια σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία που προωθεί η κυβέρνηση και στρώνει έτσι το έδαφος στις φασιστικές, ρατσιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις όπως η πρωτοβουλία «Σάμος SOS» που συγκροτήθηκε στη Σάμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Καρλοβάσου στις 6.00μμ την Κυριακή 23/10, όσο και στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Παρασκευή 4/11 στο Καρλόβασι.
  • Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες: Κοινά δικαιώματα, κοινοί εχθροί, κοινή πάλη!
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
  • Δεν περνά ο φασισμός, ρατσισμός, εθνικισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com